Consulta les plataformes online disponibles per a la teua escola de música

Amb la finalitat que l’alumnat de les nostres escoles de música i centres autoritzats no perda contacte amb el seu professorat i amb això el curs, des de FSMCV, com ja es va avançar, facilitem alguns suggeriments de plataformes totalment gratuïtes per a la docència en línia.

Conscients que són moltes les eines, aplicacions i solucions a distància (programari i plataformes en línia) amb les quals podem comptar, l’equip que compon l’àrea d’Escoles de Música de FSMCV ha seleccionat algunes de les més interessants perquè no represente un problema triar per quin decantar-se. El nostre objectiu és orientar a tots i anar pujant a la web de la FSMCV totes les propostes i aportacions que ens vagen arribant, de manera que continuarem actualitzant aquesta informació.

Per modalitats:

SOLUCIONS PER A LES CLASSES D’INSTRUMENT

Permeten interactuar amb l’alumnat en vídeo-conferencia o només en àudio (com una trucada telefònica). La major part de les App de comunicació ho permeten: Whatsapp, Telegram, Google Hangout, Youtube Live Streaming, Skype…

Apuntem algunes que considerem de gran interés per la seua facilitat d’ús:

GOOGLE HANGOUT

Videotutorial del professor Marc Borràs: https://youtu.be/4ptetsqibny

WHEREBY.COM

Videotutorial d’aulavirtualmusica.com i Societat Musical de Canet: https://www.youtube.com/watch?v=mljoyazf2j8&feature=youtu.be

COMENTARIS EN LÍNIA SOBRE UN PDF

KAMI

App sense cost que permet realitzar anotacions, comentaris, correccions… sobre un pdf. Pel que és molt útil per a realitzar aportacions, tant sobre proposades escrites com per a assenyalar passatges a millorar.

En el videotutorial de Marc Borràs: https://youtu.be/4ptetsqibny

CLASSES PER ALS MÉS XICOTETS

CLASSDOJO

App que permet la connexió entre professorat, pares i alumnat. Molt útil en les classes d’iniciació i per als més xicotets. Permet tot tipus de propostes de ludificació, ideals per al treball amb els més xicotets.

Més informació: https://www.classdojo.com/es-es/

KAHOOT

Eina en línia per a crear qüestionaris lúdics: concursos, puzles… Disponible també en Google Play.

https://kahoot.com/what-is-kahoot/

https://www.educaciontrespuntocero.com/recursos/tutorial-crear-un-kahoot-para-clase/

EDMODO

Xarxa semblant a Facebook pensada per a educació. Permet tot tipus d’interacció amb estudiants, pares…

VIDEOCONFERÈNCIA

Moltes de les propostes per a les classes en línia permeten també la videoconferència. Especialment útils són Zoom o Google Meet. Seran ideals per a les reunions de professorat.

ZOOM

Té l’avantatge que ocupa molt poc espai.

Videotutorial: https://www.youtube.com/watch?v=rkildxz26jo

ACCÉS A AULAVIRTUALMUSICA PER A LES CLASSES DE LLENGUATGE MUSICAL

Aula Virtual Música ha cedit sense cost el seu material perquè totes les escoles de música i centres autoritzats puguen aprofitar-lo per a les seues classes de llenguatge musical en línia. Un gest que des de la FSMCV agraïm en aquest moment tan complicat, ja que igual que altres propostes suposarà la continuïtat de les classes de llenguatge musical a distància.

Accedir a la seua plataforma és senzill entrant en el seu web: https://aulavirtualmusica.com/inicio/es/

En la mateixa es troba primer lliure accés a tot el material teòric i vídeos de cadascun dels seus cursos.

Per a accedir a la plataforma cal remetre una petició formal des de cada escola de música a un correu electrònic habilitat per a l’ocasió:

musicaencasa@aulavirtualmusica.com

Aula Virtual Música ha habilitat un servidor exclusiu per a aquesta campanya que funcionarà mentre no es puga tornar a les classes presencials.

PLATAFORMES DE FORMACIÓ A DISTÀNCIA

Són més complexes, però permeten la interacció amb l’alumnat a tots els nivells. Especialment útils en les classes teoricopràctiques, tallers… Permeten tot tipus de documents, vídeos, àudios, fotos… i permeten preparar des de classes convencionals, fins a exàmens, tot tipus d’activitats….

MOODLE

Representa la millor opció per als cursos i la formació a distància. Per aquest motiu la major part de les universitats de tot el món la utilitzen com a Aula Virtual. També la Conselleria d’Educació, molts instituts i centres de tots els nivells…

El nostre Centre d’Estudis compta amb aquesta aplicació gratuïta en la qual programem els cursos a distància de Tics. El problema per a utilitzar Moodle és que cal comptar amb un servidor, però nosaltres el tenim i podem oferir espai per a totes els centres educatius de la nostra xarxa que vulguen accedir al mateix (http://campus.fsmcv.org/).

Sobre el seu funcionament, el professorat ja sol estar habituat a treballar amb aquesta fantàstica aplicació i en la web de Moodle (https://moodle.org/?lang=es) es troben manuals actualitzats per a alumnat, professorat, manteniment…

Existeixen altres solucions gratuïtes com: Campus Chamilo, Google Suite amb totes les seues eines i especialment Google Classroom, Kahoot, Padlet…

En funció de les necessitats cal triar entre les unes o les altres solucions.

Així mateix, comptem amb col·laboradors com el professor Pere V. Caselles (Pere Vicalet), expert en mitjans electrònics, que ha creat un document en línia que s’anirà enriquint amb les aportacions de tots. Agraïm per endavant tot aquest treball col·laboratiu:

https://docs.google.com/presentation/d/1wbhcxcmteyg9_b-fy6i1vu4ukimf9pu2qkai85bquak/edit?usp=drivesdk

Per descomptat, des de la vicepresidència educativa de la FSMCV estem a la disposició de totes les escoles de música davant qualsevol dubte sobre aquests temes.

Continuem treballant per a continuar estant al vostre costat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías