Search
Close this search box.

L’Associació Música Jove de València clausura el curs amb un acte social i musical obert al barri en la Llar de Benimaclet

L’Associació Música Jove (AMJ) de València ha volgut que aquest final de curs, l’any del seu XXV aniversari, siga diferent a anys anteriors. I per això ha organitzat un gran esdeveniment el proper divendres 21 de juny en el Llar de Benimaclet que vol compartir amb tot el barri.

A partir de les 17,30 hores, els alumnes més menuts del Taller de Música Jove seran els protagonistes, amb actuacions en les quals mostraran algunes de les activitats realitzades al llarg del curs. Una vegada finalitzades, podran gaudir d’un berenar i d’activitats lúdiques.

A continuació, a partir de les 18,30, serà el torn dels ensembles de clarinets, flautes i saxos, dirigits per Paco Mengual, Pilar Balsalobre i Miquel Torres, respectivament.

Seguidament actuaran l’orquestra dirigida per Amparo Aguado, el cor sota la direcció de Mª Angeles Lambíes i la banda que dirigeix Enrique Barrachina. Les tres agrupacions han triat un programa molt atractiu amb el qual volen delectar a tots aquells que vulguen assistir a aquest concert tan especial.

La jornada conclourà amb un sopar de germanor al qual a més dels alumnes, professors i membres de la Junta Directiva, podrà sumar-se tot aquell que ho desitge.

Com comenta Pere Ribas, president de l’AMJ, “amb aquest acte volem obrir la nostra entitat al barri de Benimaclet i compartir amb els nostres veïns aquest XXV aniversari, demostrant així la nostra implicació en el teixit associatiu, amb el qual sempre estem oberts a col·laborar amb la finalitat de contribuir a la millora de la salut cultural i social de Benimaclet”.

Una societat musical innovadora

Va ser en 1994 quan un grup de persones amb inquietuds musicals, entre elles estudiants, alguns acabats de llicenciar en el Conservatori i aficionats en general, van decidir conjuminar esforços i posar en marxa un nou projecte artístic i formatiu en el barri de Benimaclet.

Una de les primeres activitats de l’AMJ va ser la creació d’una escola de música, el Taller de Música Jove, així com l’organització de concerts i festivals. Des del primer moment, l’AMJ va destacar pel seu caràcter innovador, com ho demostra el fet d’incorporar en els seus plans d’estudis instruments de música moderna o jazz, cosa molt poc habitual en societats musicals similars.

Pocs anys més tard comencen a prendre forma les unitats artístiques de l’Associació: la banda de música, el cor i l’orquestra, i s’impulsen activitats com els mini-concerts.

La banda es va presentar davant el públic al desembre de 1999. Participa habitualment en les campanyes “Retrobem la nostra música” de la Diputació de València i en la campanya d’intercanvis de la FSMCV. Ha actuat en el Club Diario Levante, Canet d’en Berenguer, Titagües, Sant Antoni, Benaguasil, Palau de la Música de València, Centre Cultural La Beneficència i Palau de les Arts. Ha pres part en diverses ocasions en el Certamen de bandes de la Diputació de València així com en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

L’orquestra de cambra va començar la seua marxa al setembre de 2003. Ha realitzat concerts en el propi centre així com a Orpesa, Villena, La Pobla de Vallbona, Benaguasil, El Puig, Església Sant Maximiliano Kolbe i Nostra Sra. del Miracle de Benimaclet, Ateneu Mercantil de València, Club Diario Levante, la Sala SGAE de València i el Palau de les Arts, entre altres.

Per part seua, el cor va nàixer en el si de l’AMJ a l’octubre de 2005. Des de llavors ofereix concerts tant en solitari com al costat de l’Orquestra de manera habitual, havent actuat tant en el centre com a l’Església Sant Maximiliano Kolbe i Nostra Sra. del Miracle de Benimaclet, com en l’Ateneu Mercantil de València, a la Sala SGAE de València i en el Palau de les Arts.

Al llarg de la seua trajectòria, l’AMJ ha impulsat nombrosos projectes singulars i nous. Entre ells, el Concurs Internacional de Música Jove, que va per la seua sisena edició; el València Youth Wind Ensemble, en el qual participen cada any joves músics sota la batuta de directors i compositors de prestigi internacional; la Biblioteca Música Jove, que reuneix més de 150 partitures de 76 compositors de tot el món que poden descarregar-se de manera legal i gratuïta; i, més recentment, la SuperBand, una formació dirigida als músics més joves que va participar l’any passat en l’Ofrena amb un centenar d’alumnes tant de l’AMJ com d’altres societats musicals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías