L’Associació Unió Musical la Lira de Vila-real organitza del 22 al 26 de juliol un curs intensiu de cinc dies en els quals es treballarà estretament amb els professors Rubén Marqués, trompeta solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i Palau de les Arts Reina Sofia i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó; Arturo García, trompeta solista de l’Orquestra Simfònica de Córdoba i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó; Javier Sala, ajuda de solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i Palau de les Arts Reina Sofia i estudiant de l’Universitat d’Arts de Graz; Marc Adsuara, Universitat de les Arts UdK de Berlín; Jose Enrique Cotolí, professor del Conservatori Superior de Musica de Castelló; Daniel Perpiñán, professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i professor de la Brass Academy d’Alacant; i Miguel Bautista, professor del Conservatori Professional de Música Mestre Goterris de Vila-real.
Portant a cap aquesta iniciativa es pretén, entre altres coses, promoure l’interès dels estudiants de música de la zona cap als instruments de vent metall, concretament la trompeta i el trombó, de la mà de professionals de renom a nivell nacional i internacional.
Les associacions musicals al llarg de tot el territori tenen com a principal finalitat generar cultura, i una manera de fer-ho és a través d’activitats socioculturals com la que es presenta en aquesta ocasió. Donat el fet que l’agrupació insígnia de la societat musical és la banda de música, conformada majoritàriament per instruments de vent, aquest curs és una bona manera de promoure la cultura musical a Vila-real.
Al llarg del curs s’oferiran diversos concerts i audicions obertes al públic, activitats de les quals podrà participar tota la població en general.
Objectius
• Aprofundir en el treball tècnic-interpretatiu de l’instrument i del repertori solista a través del treball tècnic col·lectiu i individual.
• Oferir a l’alumnat la visió de grans professionals de l’instrument en els diferents aspectes de la tècnica interpretativa, no solament amb la finalitat d’ampliar els seus coneixements, sinó també per l’element motivador que se’n desprèn del contacte amb dites personalitats.
• Treballar la interpretació col·lectiva a través del repertori orquestral i la música de cambra, adaptant el repertori al nivell de l’alumnat.
• Conèixer el funcionament d’un grup de música de cambra a nivell professional amb la intenció de promoure aquest tipus d’agrupacions i motivar la creació de noves formacions a la nostra ciutat.
Dirigit a…
Estudiants d’ensenyaments elementals, professionals i superiors de música, així com músics professionals que desitgen ampliar els seus coneixements.
Característiques del curs
• Curs intensiu de cinc dies de durada.
• L’alumnat treballarà diàriament de forma col·lectiva la tècnica d’escalfament, i de forma individual la tècnica de base i específica en funció de les necessitats de cada alumne.
• De manera individual es treballarà el repertori solista de l’instrument.
• Agrupat per nivell, l’alumnat treballarà el repertori orquestral i cambrístic proposat pel professorat.
Programa de treball
• Matins de 9.30 h a 14.00 h, classe tècnica col·lectiva i classes individuals.
• Vesprades, de 15.30 h a 18.00 h, classes individuals i col·lectives en funció de l’alumnat assistent i els diferents nivells.
L’alumnat en l’últim cicle d’ensenyaments professionals i ensenyaments superiors rebran classes de Rubén Marqués, Arturo García, Javier Sala, Enrique Cotolí, Daniel Perpiñán . Els alumnes d’ensenyaments elementals i de primer i segon cicle d’ensenyaments professionals rebran classes diàries personalitzades amb Javier Sala, Marc Adsuara i Miguel Bautista.
Activitats, dates i ubicacions
• Dimecres 24 de juliol, a les 13.00h xerrada oferta pels membres de Nineties Trombone Ensemble sobre el funcionament d’un grup cambrístic: assajos, gires, programació, repertori, etc. Oberta als membres de la Unió Musical la Lira.
• Dimecres 24 de juliol a les 18.30h concert Nineties Trombone Ensemble dirigit per Daniel Perpiñán, al saló d’actes de la Caixa Rural de Vila-real.
• Dijous 25 de juliol a les 18:30h recital ofert pels professors del curs al saló d’actes de la Caixa Rural de Vila-real.
• Divendres 26 de juliol a les 18.30h recital de cloenda a càrrec dels alumnes del curs i entrega de diplomes, al saló d’actes de la Caixa Rural de Vila-real.
L’entrada a les audicions serà lliure i gratuïta fins completar l’aforament.
Admissió i preu
Places limitades a 20 alumnes per especialitat, admissió per rigorós ordre d’inscripció.
Modalitat A, solament el curs, 180,00€.
Modalitat B, curs i dinars, 220,00€.
Inscripció
Sol·licitud a través de la plataforma web de l’escola de música. Es comunicarà personalment l’admissió i inscripció en el curs.
https://umlaliraescola.wixsite.com/umlaliraescola/cursos
Col·labora
Fundació Caixa Rural Vila-real.
Unió Musical La Lira de Vila-real.