Search
Close this search box.

X Curs de Direcció d’Orquestra «Ciutat de Requena» i I Concurs Mestre Collado de l’Orquestra Filharmònica de Requena

L’Orquestra Filharmònica de Requena organitza la X edició del curs de Direcció d’Orquestra «Ciudad de Requena» i convoca la I edició del Concurs Maestro Collado que se celebrarà del 22 al 26 de juliol en el municipi.

X Curs de Direcció d’Orquestra «Ciudad de Requena»

El curs, centrat en el simfonisme de Mahler, està destinat a aquells i aquelles músics i músiques que senten la necessitat de conéixer de prop com és el món de la direcció d’orquestra, adaptant-se als diferents nivells per a optimitzar els resultats (directora/es professionals, amateurs, estudiants de direcció…).

En ell es treballaran diversos aspectes, com la figura del director/a, què és i per a què serveix la tècnica, les estratègies d’assaig, la importància d’una bona programació, o el com enfrontar-se a una partitura.

– Concert clausura o sessió d’enregistrament en el Teatre Principal de Requena: a convindre entre alumnat i el mestre.
– Obra d’estudi i programa de concert: SINFONIA No 1 en Re M, Titán, de Gustav Mahler.
– Preu:
* Alumnat actiu: 600€. El 50% és subvencionat per la Fundación Ciudad de Requena, per la qual cosa l’alumnat només haurà d’abonar 300€.
* Alumnat oïdor: 100€.
– Número d’alumnes: límit de 10 alumnes actius/ves (il·limitat el nombre d’oïdors).

L’alumnat ha d’emplenar la matrícula d’inscripció que es troba en el document adjunt al final d’aquesta notícia. Haurà d’aportar a més el seu currículum, en el qual s’indique la seua experiència com a director o un resum de la seua experiència professional musical. Aquesta documentació serà remesa a la direcció de correu: orquestafilarmonicaderequena@gmail.com

La reserva d’inscripció del curs és de 60 € que es pagaran en el següent compte: IBAN-ES50 3058 7001 11 2720006393 indicant el nom del cursetista i especificant el concepte de “curs de direcció”.

IMPORTANT: La resta del pagament es realitzarà després de l’inici de les classes una vegada que s’haja establit el grup. L’organització indicarà com s’efectuarà el pagament d’aquest.

I Concurs Maestro Collado

L’Orquestra Filharmònica de la Fundació Ciutat de Requena celebra la primera edició del Concurs “Maestro Collado” de Direcció d’Orquestra, amb el qual, comptant amb el beneplàcit de la família, es vol homenatjar el reconegut director d’orquestra.

Un tribunal compost pels integrants de l’orquestra, membres convidats del món simfònic per l’organització i el propi mestre, triarà a l’alumne o alumna, que a criteri del mateix i després de votació, haja realitzat el millor curs. En cas d’empat, serà el mestre el que donarà el vot definitiu.

El premi consistirà en el seu nomenament com a director/a assistent del concert que realitzarà l’“Orquestra Filharmònica de Requena” el 25 d’agost, així com durant l’any vigent. A més, realitzarà un concert com a director/a convidat/da amb l’Orquestra que tindrà lloc el 17 de novembre (repertori que seleccionarà el mestre).

Al guanyador o guanyadora se li expedirà un certificat que així ho acredite.

Documentació

Descarrega el document informatiu i el full d’inscripció. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías