Search
Close this search box.

La FSMCV promociona la tradició musical de la Comunitat Valenciana en el “Festival Cultures d’Espagne” de Marsella

La Unión Musical de San Fulgencio (Alacant) i la Societat Artísticomusical “La Vall” de Càrcer (València) participaran en el “Festival Cultures d’Espagne”, organitzat per la Asociación Horizontes del Sur (Marsella), en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana.

Aquest esdeveniment cultural, que tindrà lloc a Marsella (França) els caps de setmana del 24 al 26 de maig i del 31 de maig al 2 de juny, s’emmarca en la línia estratègica d’internacionalització que duu a terme FSMCV, amb la finalitat de difondre i promocionar en l’exterior a les societats musicals de la Comunitat Valenciana i el patrimoni musical que representen, així com posicionar a la Comunitat com a destinació turística musical de primer nivell.

El “Festival Cultures d’Espagne” difon la riquesa cultural d’Espanya mitjançant conferències, exposicions, concerts i altres activitats culturals i de convivència, dins dels seus objectius d’intercanvi i de difusió de la cultura hispana. En concret, en 2019 el festival se centra en la Comunitat Valenciana, posant l’accent en el valor integrador i multicultural de les Societats Musicals com un gran atractiu que impulsa a la Comunitat com a destinació musical.

La participació en aquest festival, en unió amb Turisme Comunitat Valenciana, és de gran rellevància posat que manifesta com les societats musicals representen els valors culturals i socials de la Comunitat. Vertebren tota la Comunitat de nord a sud i el fet que fora de les nostres fronteres puguen conéixer-les de primera mà, és una forma essencial d’acostar el nostre patrimoni cultural al turisme”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

ok Sociedad Musical San Fulgencio

Unión Musical de San Fulgencio

La Unión Musical de San Fulgencio (Alacant) participarà en el festival del 24 al 26 de maig, realitzant diverses cercaviles en punts estratègics de la ciutat marsellesa per a concloure amb un concert en el qual s’inclourà una selecció de reconegudes peces del repertori espanyol. Per part seua, la Societat Artísticomusical “La Vall” de Càrcer (València) participarà en els actes del 31 de maig al 2 de juny duent a terme diverses cercaviles i un concert en el teatre Trousky, en el qual comptarà amb la participació dels guitarristes Ausiàs i Rubén Parejo, dins de la programació d’actes per a eixe últim cap de setmana, que estarà dedicat a la gastronomia valenciana i la fusió de diversos estils de música.

Sociedad Musical Vall de Carcer

Societat Musical “La Vall” de Càrcer

La participació d’aquestes societats musicals en el “Festival Cultures d’Espagne” s’emmarca en el conveni de col·laboració entre FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana per a divulgar la música popular valenciana com a valor turístic de la Comunitat, un conveni iniciat en 2017 i que ha permés entre altres aspectes, realitzar la primera gira internacional de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, a l’octubre del passat any.

Juntament amb això, les Societats Musicals també han sigut incloses sota la marca Mediterranew Musix, posada en marxa per Turisme Comunitat Valenciana per a la promoció de les activitats musicals en la Comunitat, fet que s’ha vist reforçat pel seu reconeixement com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC).

Ausiàs i Rubén Parejo

Ausiàs Parejo naix en 2006 i s’inicia en la guitarra als 4 anys de la mà del seu pare, el guitarrista Rubén Parejo, amb qui continua els seus estudis. Tots dos participaran al costat de la Societat Artísticomusical “La Vall” de Càrcer en el concert que oferirà la Societat Musical en el teatre Trousky en el marc del “Festival Cultures d’Espagne”.

Amb tan sols 12 anys, Ausiàs ha obtingut nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals donant-se a conéixer en prestigiosos festivals de guitarra d’Itàlia, Croàcia, República Txeca i Espanya (Palau de la Música de València, Festival Miguel Llobet de Barcelona, The Siga and Guitars Festival, Festival Internazionale dell’Adriatico, Festival Internacional “Colors Flamencs” en Olomouc etc). Ha interpretat concerts per a guitarra i orquestra, actuant com a solista amb la Jove Orquestra d’Alacant, Orquestra Vozes de Barcelona i Grup Instrumental de Corda de Gandia.

Ausiàs compagina els estudis de guitarra clàssica amb els de guitarra moderna, sota la direcció d’Alfonso del Corral i d’harmonia, anàlisi musical i piano amb Tomás Gilabert. Ha rebut classes magistrals dels mestres Eduardo Catemario, David López, Daniel Olmos, Fabio Montomoli, Thu Li, Rafel Sala, Alexander Ramírez, Saša Dejanovič i Dimitris Kotronakis entre altres.

Documentació

Descarrega el dossier amb més informació sobre les SSMM participants. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías