Search
Close this search box.

XXVII Acadèmia Internacional de Clarinet “CLARINETÍSSIM 2019”: Curs i concurs

Rafael Albert Soler, clarinetista, és el creador i director artísitc d’aquesta iniciastiva que té el seu origen en 1992 a Albaida, on es va celebrar durant 18 anys ininterrompudament amb el nom de Curs Internacional de Clarinet.

Durant tots aquestos anys s’ha convertit en un referent nacional en el panorama clarinetístic espanyol, tant per l’alt nivell de qualitat del seu professorat de prestigi internacional: Fabrizio Meloni, Enrique Pérez, Josep Fuster, Javier Balaguer, Rafael Albert, José Luis Estellés, Emilio Ferrando, Carlos Lacruz, Juan Doménech, Joan Querol, així com de l’alumnat que ha assistit en tot aquest temps, entre els quals destaquem a eminents solistes i professors de hui dia, com: Cecilio Vilar (clarinet Mi b Orquestra de Les Arts), José Mª Bello (CSM La Corunya), Javier Martinez (solista ORTVE), Francisco J. Blats (CSM Sevilla), Marino Delgado (solista OFA Como Itàlia), José Antonio Gómez (clarinet baix Orquestra del Liceu), Francisco J.Fernández Vicedo (CSM Alacant), Moisés Sola (CPM Alacant), entre altres.

La data límit d’inscripció serà el 30 de juny per als grups que participen en el Concurs i el 15 de juliol per als alumnes individuals del Curs.

Consulta els detalls de la matrícula en la documentació adjunta al final de la notícia.

Instal·lacions

Totes les activitats es realitzen en el recinte de l’Ermita de Sant Vicent Ferrer del s.XVIII, compta amb una zona de residència on s’allotgen els estudiants i una altra d’aules on s’imparteixen les classes.

La Residència disposa d’habitacions individuals, dobles i col·lectives, es troba enclavada dins del paratge natural de la Serra d’Agullent i es complementa amb les instal·lacions del Poliesportiu Municipal situades a escassos metres amb piscines i camps d’esport.

Professorat

Enrique Pérez
Emilio Ferrando
Carlos Lacruz
Rafael Albert
Pablo Barragan
Edu Raimundo
Cecilio Vilar

Temátiva i orientació del curs

Dirigit a millorar el rendiment de l’estudi del clarinet i a l’adquisició de noves tècniques d’execució i d’interpretació:

– Iniciació i desenvolupament en la TÈCNICA de les funcions dels dits, cos respiració, embocadura, legato, staccato, flexibilitat.
– Iniciació i desenvolupament en l’art de la INTERPRETACIÓ d’una partitura: PERFECCIONAMENT de la interpretació d’obres proposades per l’alumne, podent demostrar els coneixements adquirits tocant en les audicions que es programen, sempre que el professor el considere oportú i la dinàmica del curs ho permeta.
– Iniciació i desenvolupament en el CONEIXEMENT del diferent Repertori Orquestral escrit per als diferents tipus de Clarinet.

Horaris

Els horaris de classe serà en horari de matí i vesprada, i s’especificaran el primer dia del Curs. Les classes seran individuals i col·lectives, es realitzaran pràctiques en Ensemble, en un ambient agradable de companyonia entre els Professors i Alumnes.

Tots els alumnes del curs de Clarinet rebran un mínim de 3 classes individuals, de 45 a 60 minuts, depenent del nivell de l’alumne.

Tots els objectius seran adequats i modelatges al nivell de l’alumne. És indispensable que els alumnes porten al curs les partitures de les obres que s’estudiaran, no sent necessari un número determinat d’elles.

A més l’alumne de clarinet haurà d’anar proveït del seu propi faristol i també dels diferents clarinets i filtres que disposen per a poder treballar en grup.

VI Concurs d’obres de clarinet sol

Únicament podran participar els alumnes/as matriculats com a actius en el Curs 2019. Es realitzarà durant els dies del Curs.

Els alumnes han d’interpretar 2 obres per a Clarinet sol: 1 obra obligada i una de lliure elecció que no excedisca de 8 minuts de durada.

Obra obligada: una peça a triar entre les peces: Xiquets i xiquetes, Invenció, Vertigen, Arrels, pertanyents a Peces per a clarinet sol de Rafael Albert Soler (Editorial: Musicvall – http://www.musicvall.com/ca/clarinet/840-peces-per-a-clarinet-sol-9790801296559.html)

Premis

Diploma acreditatiu i diferents Premis (fins a un màxim de 5) amb regal de material per al clarinet: filtres, barrilets, canyes, abraçadores, partitures, etc. dels nostres sponsors col·laboradors.

Documentació

Consulta la informació completa del curs: https://app.box.com/s/h5cszcnk4v2z35fvt7ktw0k5ms47red3

Descarrega les bases del concurs. [PDF]

Descarrega el butlletí d’inscripció al curs. [Word]

Descarrega el butlletí d’inscripció al concurs. [Word]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías