Search
Close this search box.

Daniela González nova presidenta de la FSMCV

Amb més del 94% dels vots, Daniela González ha sigut elegida nova presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en el marc de la primera Assemblea General de l’entitat de 2019 celebrada hui a Pego (Alacant).

De la mateixa manera, i seguint els procediments establits en els estatuts de la Federació, les societats musicals han ratificat les incorporacions a la Junta Directiva propostes per l’última assemblea intercomarcal i s’han recolzat totes les propostes amb una mitjana del 93% dels vots, com els balanços de gestió i actuació econòmica de 2018.

D’aquesta forma, Daniela González ha sigut ratificada en el càrrec després de la renúncia de Pedro Rodríguez, elegit senador senador independent en el grup del PSOE.

Daniela González es converteix, d’aquesta forma, en la primera dona que presideix aquesta entitat. Integrada en la seua Junta Directiva fa ara deu anys, ocupava fins hui el càrrec de vicepresidènta de la Federació. Des de 2012 fins a 2018, González ha sigut la responsable de la formació desenvolupada en la mateixa ocupant el càrrec de directora del Centre d’Estudis de la FSMCV. El Centre d’Estudis ofereix una oferta formativa d’alt nivell acadèmic a tot el col·lectiu de societats musicals, amb cursos i jornades certificats per la Conselleria d’Educació i dirigits al professorat de les escoles de música, membres de les juntes directives de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i músics en general. En els darrers sis anys, més de 2.500 alumnes han passat per aquests cursos, amb un grau de satisfacció dels usuaris de més de 9 punts sobre 10, segons les últimes dades de 2018.

Daniela González ve d’una família de músics i és des de 2015 vocal de la Junta Directiva de la Societat Musical Santa Cecilia de Xilxes, on va començar els seus estudis musicals. La seua formació la va continuar en el Conservatori de Grau Mitjà de Castelló i ha sigut professora de solfeig a l’escola de música de la seua societat i directora de la seua Banda Juvenil durant diversos anys. En l’àmbit professional, Daniela González compta amb una dilatada trajectòria en l’àmbit empresarial. Després de 18 anys de directiva en una multinacional, va iniciar en el seu moment una nova etapa empresarial, fundant la seua pròpia empresa dins de l’àmbit de l’assessoria i els serveis a empreses i particulars.

“És un honor prendre la presidència de la Federació i al costat de tot l’equip de la Junta Directiva continuarem treballant en els nostres compromisos adquirits amb les societats musicals en les eleccions del passat octubre. Els nostres objectius per als pròxims anys són el foment de l’ocupabilitat dels músics, generant activitats encaminades a la seua professionalització, l’ampliació de les Unitats artístiques de la FSMCV, dels serveis a les societats musicals i la potenciació dels segells federals d’edició i producció discogràfica, entre molts altres”, ha declarat Daniela González.

Al costat de Daniela González, conformaran la Junta Directiva de la FSMCV Roberto Escobar (vicepresident), Remigi Morant (vicepresident educatiu), Manuel Muñoz (vicepresident artístic), Enric Portalés (vicepresident segon), Lourdes Gavilá (secretària general), Mª Ángeles Durán (tresorera) i les/els vocals: Ana Sánchez, Mari Pepa Colomina, Alexia San Estanislao, Sofíaa Molina, Héctor Argente, Sara Sanjuan, Cristina Fornet, Iván Escorihuela, Lute Fernández, Leandro Rafael Vilató, Empar Gadea, Ramón Mas, Toni Aliaga, Ricardo Sales, María Olmo, Amparo Máñez, Mª José Hernández, Juan Carlos Alfonso i Domingo Carles. A ells s’uneixen els tres presidents provincials de la Federació a Alacant, Castelló i València que són membres nats de la mateixa Jose Ángel Espinós, Juan Baptista Monroig i Joan Bocanegra. L’acord incorpora quatre cares noves a la candidatura triada per les societats musicals en les eleccions realitzades durant la passada assemblea general del mes d’octubre i que va obtindre el suport majoritari dels socis de l’entitat.

Més de 720 músics de la Marina Alta inunden Pego de música

Durant l’Assemblea General de la FSMCV, que ha comptat amb la participació de l’Alcalde de la Pego, Enrique Moll, el president comarcal de la FSMCV a la Marina Alta, Manuel Gavilà, i els expresidents de la Federació Ángel Asunción, Vicent Escrig, Santiago Algado i José Almería, s’han tractat també altres temes de rellevància com per exemple la integració de l’entitat en tres importants entitats: la Sociedad para la Educación Musical del Estado Español (SEM-EE), la Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD) y WASBE (The World Association for Symphonic Bands and Ensembles), associació mundial de bandes que representa l’única organització internacional que integra a directors, compositors, intèrprets, editors, mestres, fabricants d’instruments i amics de la música de vent, etc., agrupant a més de 1.000 persones i organitzacions de reconegut prestigi en més de 50 països de tot el món.

La jornada s’ha acompanyat d’una desfilada pels principals carrers de Pego en el qual han partit més de 720 músics de 17 societats musicals de la comarca de la Marina Alta: Unió Musical de Beniarbeig, Agrupació Musical el Siguili, Agrupació Musical la Rectoria, Sociedad Lírico Musical de Benissa, Unió Musical la Primitiva, Agrupació Artística Musical de Denia, Associació Musical el Verger, Unió Musical de Gata de Gorgos, Grup Instrumental de Jesús Pobre, Unió Musical de Ondara, Agrupació Musical de Parcent, Centre Artístic Musical de Pedreguer, Agrupació Musical de Pego, Agrupació Musical Cultural de Teulada, Centre Artístic Musical de Xàbia, Asociación Musical jalonensei Espai Música Jove López Cabrera del Verger.

A més, gràcies a  la col·laboració d’Arròs La Fallera amb la campanya de “Activitats Comarcals” de la FSMCV, s’ha realitzat una paella gegant en la localitat alacantina de la qual han gaudit tant el públic assistent com els músics participants en la desfilada. Sota el lema “La Fallera, Música en el teu plat”, l’empresa valenciana d’alimentació ha dut a terme aquesta acció de patrocini cultural que ha unit la cultura musical i la gastronomia valenciana.ç

Adéu de Pedro Rodríguez

Durant la seua intervenció, Pedro Rodríguez ha protagonitzat un enotiu comiat que ha rebut el reconeixement dels assistents.

“Agraïsc a les societats musicals tot el que he rebut de vosaltres i vosaltres després de trenta anys de treball i també el fort suport rebut sempre per la gestió realitzada. Les societats musicals, encara que tenen les seues dificultats diàries, viuen un gran moment després de 50 anys de trajectòria federal i hem de ressaltar el fet d’haver sigut declarades BIC en 2018. Us anime a aspirar a nous i més alts reconeixements, com el Premi Nacional de Cultura, el Princesa d’Astúries o una declaració de la UNESCO com a Patrimoni immaterial de la humanitat”

Per a acabar ha exposat els reptes als quals s’enfronta el col·lectiu en un futur immediat tant a nivell intern com extern mostrant la seua seguretat que els 200 anys d’existència garanteixen que per moltes que siguen les dificultats, el sistema continuarà adaptant-se a la realitat a cada moment.

Pedro Rodríguez ha sigut membre de la Junta Directiva de la FSMCV des de 2004 a 2006, vicepresident des de 2006 fins a 2014 i president de la Federació des d’octubre de 2014 fins hui.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías