Les agrupacions aproven el balanç econòmic de 2024 amb el 92% de vots a favor · L’informe de gestió també queda aprovat amb el 95% de vots favorables
24/05/2025. VALÈNCIA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat aquest dissabte 24 de maig la seua Assemblea General Ordinària corresponent al primer semestre de 2025. La sessió, desenvolupada en format en línia, ha comptat amb una participació majoritària del col·lectiu i ha servit per a aprovar els principals documents de gestió i rendició de comptes de l’exercici.
En concret, s’han aprovat el tancament comptable de l’exercici 2024 amb un 92% i l’informe de gestió de la junta directiva amb un 95%. Este informe ofereix un resum del treball de l’estructura federal, els serveis a l’associat, les àrees educatives i artístiques, les diferents campanyes amb societats musicals, comunicació i relacions institucionals.
L’Assemblea ha sigut també un espai per a compartir els avanços dels últims mesos en un context marcat per les conseqüències de la DANA que, a la tardor de 2024, va afectar greument desenes de societats musicals de la Comunitat Valenciana. En este sentit, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha volgut traslladar en la seua intervenció un missatge d’agraïment i d’unitat al conjunt del col·lectiu. “Fa a penes uns mesos ens enfrontem al repte més difícil que hem viscut com a col·lectiu. La DANA no sols va arrasar instal·lacions, instruments o arxius. Es va emportar per davant espais que eren el cor dels nostres pobles: sales d’assaig, escoles de música, auditoris… llocs on ens trobem, creixem i compartim”, ha assenyalat González.
La presidenta ha destacat el paper de les societats musicals com a xarxa de suport i de resposta en moments crítics. “Des de tots els racons de la Comunitat Valenciana –i també des de fora– van arribar gestos de suport que ens van emocionar profundament. Concerts solidaris, campanyes d’ajuda, missatges d’ànim… Tot eixe cabal d’afecte i compromís ens ha ajudat a mantindre’ns en peus, a mirar cap avant i a començar a reconstruir”.
Durant la sessió s’han presentat els informes de seguiment de les accions que la FSMCV ha dut a terme per a canalitzar estes ajudes, així com les diferents línies estratègiques previstes per al segon semestre de l’any en els àmbits de formació, cohesió comarcal, programació artística, i relacions institucionals. González ha subratllat que “la música és molt més que art. És comunitat. I ho hem demostrat. Quan una part d’este col·lectiu cau, les altres s’organitzen per a alçar-la. Eixa és la nostra major fortalesa”.
L’Assemblea General ha tancat així una primera meitat de l’any marcada per la recuperació i la reconstrucció, amb el focus posat a continuar enfortint el paper de les societats musicals com a eix cultural i social del territori. “Sabem que encara queda camí per recórrer. Però també sabem que ho farem juntes i junts. La música tornarà a sonar en tots els racons de la nostra terra. I quan ho faça, sonarà més fort que mai”, ha conclòs la presidenta.

Sobre la FSMCV
La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre integrada actualment per 546 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (B.I.C.) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.