Search
Close this search box.

I Concurs de composició per a dones organitzat per la FSMCV

La lluita per la igualtat entre dones i homes en l’àmbit artístic i social és una de les principals línies d’actuació que des de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana portem treballant durant dècades.

Així, entre altres avanços, cal assenyalar l’adhesió a la Plataforma per la Igualtat entre Homes i dones en les Arts Escèniques (la FSMCV fou la primera entitat de la Comunitat Valenciana i la quarta a nivell estatal en adherir-se), la recent modificació dels Estatuts de la FSMCV per incloure la igualtat com un dels principals objectius de la nostra federació i, com no, la creació en 2015 de la Banda Simfònica de Dones del 8 de març, un projecte íntegrament en clau femenina que pretén visualitzar el paper de la dona no només en l’àmbit de la interpretació sinó també en altres esferes encara prevalentment masculines com són la direcció o la composició.

Després de dos anys de trajectòria, podem dir que la Banda Simfònica de Dones del 8 de març és ja un projecte consolidat i un dels que compten amb major suport per part del conjunt de músics, el nostre col·lectiu i la societat en general. És per això que per a la temporada 2018, des de la FSMCV ens proposem fer un pas més enllà en este projecte i obrir una convocatòria dirigida a fomentar i impulsar el talent de les dones compositores, un talent oblidat i silenciat durant tota la història de la música.

 

Poden presentar-se fins al 20 de novembre les compositores de la Comunitat Valenciana o relacionades amb entitats federades.

 

Així, esta iniciativa de la FSMCV permetrà l’estrena de composicions fins ara inèdites que hagen estat compostes per dones, amb les quals es configurarà el programa del pròxim concert del 8 de març, Dia de la Dona que, com ja es tradició, interpretarà una banda formada íntegrament per dones: la Banda Simfònica de Dones del 8 de març. A més a més, el concert del 8 de març de 2018, que se celebrarà en la ciutat de València, comptarà amb un simbolisme extraordinari, ja que s’emmarcarà dins els actes commemoratius del 50é Aniversari de la FSMCV.

El termini d’inscripcions estarà obert fins al 20 de novembre de 2017 i hi poden participar compositores de la Comunitat Valenciana o aquelles relacionades directament amb alguna societat musical federada. Tanmateix, la convocatòria està oberta a qualsevol tipus de composició i estil, així com qualsevol durada. Totes aquelles obres que, per motiu de durada o estil, no puguen ser estrenades en el pròxim concert, seran igualment interpretades en les pròximes edicions de la Banda Simfònica de Dones del 8 de març.

Per al procés d’inscripció s’ha habilitat un formulari de sol·licitud, al que s’hi pot accedir a través de este enllaç.

Després d’haver rebut les composicions, a partir del 20 de novembre, la directora de la formació serà l’encarregada de seleccionar les peces que s’interpretaran. Les compositores seleccionades per a este concert seran convidades als assajos de la Banda Simfònica de Dones durant el mes de febrer de 2017 per a la preparació de l’obra, així com al concert, juntament amb la resta de participants, que s’oferirà en la ciutat de València el pròxim mes de març.

 

DESCARREGA LES BASES

 


Posem fil a l’agulla. Coneixes a estes cinc compositores valencianes? T’animem a que conegues la seua obra i així poder reivindicar-les.

 

concurs composicio dones

 

D’esquerra a dreta: Matilde Salvador, Carmen Verdú, Ángeles López Artiga (foto: Eva Ripoll), María Teresa Oller (foto: Irene Marsilla), Claudia Montero.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías