Search
Close this search box.

I Congrés Internacional de Trompeta del Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló

El Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló organitza el seu I Congrés Internacional de Trompeta del 24 al 27 d’abril de 2019 dirigit a professors i estudiants de trompeta, així com a aquells interessats en la matèria. Tots aquells professors que s’inscriguen obtindran una certificació de 30h.

El Conservatori de Castelló es fa ressò de les noves oportunitats que planteja la inclusió del conservatori en el marc dels Ensenyaments Superiors. Des d’aquesta visió obri aquesta convocatòria per al desenvolupament d’un congrés anual dedicat a la investigació. En el 2019, la trompeta serà protagonista del Primer Congrés d’Investigació organitzat per aquesta institució. No és casualitat que aquest conservatori trie la trompeta com la primera temàtica per al seu Congrés d’Investigació perquè es tracta del conservatori espanyol amb més estudiants i professors de trompeta. En aquest conservatori s’han titulat nombrosos trompetistes que actualment cullen èxits a tot el món.

Encara que els executants de trompeta han tingut una tradició fonamentalment empírica (tant per a la pràctica de l’instrument com per al seu ensenyament), fa diverses dècades que el trompetista s’ha incorporat al món de la investigació formal en els Conservatoris Superiors.

Els trompetistes i investigadors europeus havien iniciat des del segle XVII un camí en l’àmbit de la pedagogia i en la investigació documental per a la interpretació utilitzant de manera deliberada estratègies del mètode científic. Són de la primera meitat del segle XX les primeres investigacions purament científiques tant als EUA com a Europa. Des de llavors fins als nostres dies els estudis de postgrau dedicats a la trompeta han proliferat a tot el món.

Al nostre país un bon nombre de trompetistes és postgraduat, Màster o Doctor. Alguns d’ells ocupen llocs molt importants en les institucions educatives superiors.

Per tot això es fa necessari i recomanable dedicar aquest primer congrés a la temàtica entorn a la trompeta. D’aquesta manera es ratifica en el món de l’educació superior punt des d’una visió més performativa de la investigació fins a aquella investigació més educativa o musicològica.

Convidats

– Anthony Plog – Compositor i pedagog internacional
– Alexander Freund – Solista internacional – Professor a Geòrgia State University
– Vicente Campos – Solista internacional i Director del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló
– Jesse Cook – Professor en Valdosta State University
– John Aigi – Trompeta Solista en Orquestra Simfònica de Galícia
– David Pastor – Jazzman i Solista internacional
– Miguel Angel Navarrés – Orquestres “Ciutat de Barcelona” i “Principat d’Astúries” – Catedràtic del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló
– Jordi Albert – Director de Global Institute for Music Research
– Sebastián Gil – Catedràtic del Conservatori Superior de Canàries
– Anna Vernia – Presidenta del SEEM – EE i Professora Universitat Jaume I
– Andrés Simeó – Professor en Conservatori Professional de València

Inscripció

El termini per a inscriure’s finalitza el 5 d’abril. Haurà d’emplenar-se el següent formulari: https://goo.gl/forms/k6adp8n3ajlhnq3v2

Per a finalitzar la inscripció haurà de realitzar el pagament en el següent compte: ES20 2100 1441 6102 0024 9966

Indique en el concepte: COGNOM,NOM-CIT2019 (p.e. Suarez,Ángel-CIT2019)

Una vegada realitzat, per favor, envie una còpia a ciim.csmc@gmail.com

Preus

– 50€ – Estudiants de centres que estiguen federats en FNESMUSICA i professors de Conservatoris Espanyols Ensenyaments Professionals i Superiors de Música.
– 100€ – Interessats en general.

Més informació

Web del congrés: https://congresointernacionaltrompeta.wordpress.com/

Web del conservatori Superior de Castelló: https://www.conservatorisuperiorcastello.com/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías