Search
Close this search box.

La FSMCV reclama als grups parlamentaris de Les Corts que els pressupostos de 2018 arrepleguen un augment d’ajudes per a les Escoles de Música

La reivindicació principal de la Federació és que les subvencions atorgades per l’Administració Pública cobrisquen almenys les despeses destinades a pagar la seguretat social del professorat i la retribució dels directors de les Escoles de Música depenents de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha iniciat una roda de contactes amb els diferents Grups Parlamentaris de Les Corts per a traslladar-los les necessitats de les Societats Musicals (SSMM) de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu que siguen contemplades en els seus esborranys de pressupostos generals per al futur.

En aquest sentit, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, ha assenyalat que “a causa que en aquestes dates els nostres representants polítics estan començant a preparar els primers esbossos dels pressupostos de 2018, és fonamental que coneguen les nostres reivindicacions més immediates perquè puguen ser contemplades en el pròxim exercici”.

La reivindicació fonamental de la FSMCV per al que queda de legislatura és que augmenten les ajudes que es concedeixen a les Escoles de Música (EEMM) de la Comunitat Valenciana per a reduir la càrrega que pateixen les societats musicals i es puguen millorar les condicions de contractació del professorat. Actualment, hi ha més de 300 EEMM registrades en el Registre de Centres Docents de la Conselleria d’Educació en els quals participen més de 30.000 alumnes i que ofereixen treball a 2.807 docents.

Com va assenyalar recentment Rodríguez, des de l’any 1994 ha caigut dràsticament la cobertura que el Govern Valencià ofereix a les EEMM. Si bé en aqueixa data la cobertura era quasi del 70% de les despeses, les ajudes des de 2005 ni tan sols cobreixen les despeses de seguretat social, convertint a les societats musicals en contribuents netes del sistema. A açò, cal sumar que la situació encara s’agreuja més, ja que els pagaments es retarden fins a 18 mesos, la qual cosa fa que la situació siga insostenible i a més de contribuents netes, les EEMM siguen finançadores de les arques públiques.

En 1994 la cobertura a les Escoles era quasi del 70%, i des de 2005 ni tan sols cobreixen les despeses de seguretat social

En aquest context, la petició de la FSMCV és, d’una banda, que les ajudes que es destinen al professorat de EEMM s’incrementen en 5 milions d’euros, aplicant una part de la pujada a l’exercici de 2018 i la resta a l’exercici de 2019. La FSMCV sol·licita també que, d’una vegada, s’establisca un pla de pagaments coherent organitzat trimestralment.

D’altra banda es demana també als grups parlamentaris un xicotet increment de la mateixa línia d’ajudes per a la contractació del professorat de 100.000 euros, que aniria destinat directament al pagament de les hores dels Directors de les Escoles de Música, una figura fonamental segons entén tant la FSMCV com la pròpia Conselleria d’Educació que ha convingut amb la FSMCV la formació d’aquests directors recentment, una vella reivindicació de l’entitat que ha sigut atesa enguany.

Finalment l’entitat federativa demana també un increment de 400.000 euros en l’ajuda directa que percep del Institut Valencià de Cultura perquè cobrisca el seu increment d’activitat i els serveis que proporciona als directius de les societats musicals de les tres províncies.

Antecedents:

La FSMCV ha assenyalat que ja en els pressupostos generals de 2016 es va aconseguir l’aprovació de dues esmenes per valor d’1.050.000 € per a les EEMM i que, a més, en 2017 es va materialitzar una esmena d’1.100.000 € que ha permès engegar la major campanya d’intercanvis musicals que s’ha donat i en la qual participen quatre federacions com són la FSMCV, la de Dolçainers i Tabaleters, la de Cors i la de Folklore de la Comunitat Valenciana. A través de la unió d’esforços entre totes s’ha engegat una campanya per a la difusió i interrelació dels artistes valencians en la qual poden participar més de 2.000 grups de música.

En aquest context, des de la FSMCV s’espera que les seues reivindicacions siguen ateses pels Grups Parlamentaris de manera unànime, com sempre ha sigut en aquesta legislatura, per a seguir avançant en el bon funcionament d’un dels nuclis culturals més rellevants de la identitat valenciana com són les nostres Societats Musicals.

Les reivindicacions històriques del col·lectiu musical per a totes les administracions provincials i autonòmiques ascendisquen a més de vint-i-cinc milions d’euros, dels quals actualment només s’aconsegueixen la meitat. Les peticions de la FSMCV van destinades a impulsar el projecte social, educatiu i cultural que desenvolupa aquest moviment associatiu les línies transversals del qual són empleabilitat, internacionalització, identitat, innovació i sostenibilitat, i que es desglossen en deu eixos estratègics: Dotacions i infraestructures i altres actius, Plataforma tecnològica i sistemes d’informació, Educació, Recerca, Creació, Circulació, Divulgació, Emprendedurisme, Millores en el finançament i gestió del col·lectiu i Altres iniciatives públiques i privades.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías