Search
Close this search box.

La FSMCV sol·licita que cada administració complisca amb les seues obligacions

La Junta Directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb trenta presidents comarcals de la Federació, s’ha reunit aquest matí a Canals.

L’objectiu d’aquesta trobada, que s’ha celebrat en el Centre Cultural “Ca Don José” de Canals, ha sigut revisar la situació actual dels diferents projectes en els quals treballa la FSMCV i sobretot la situació a la qual es veuran abocades les Societats Musicals (SSMM) de les províncies d’Alacant i Castelló, després de l’anunci públic d’ahir per part de la inspecció de treball en una convocatòria del Col·legi Oficial de Graduats Socials de València, que la campanya s’amplia a aquestes dues províncies.

El passat mes de maig les SSMM de la província de València ja van rebre una carta en la qual se’ls anunciava una campanya de la inspecció de treball i se’ls convidava al fet que donaren d’alta a qualsevol persona que estiguera treballant en l’entitat en el cas que existira una relació laboral sense suport contractual.

El Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, va dir quan va sorgir la inspecció a les SSMM en el mes de maig. “La Inspecció de Treball no està fent un procediment de comprovació d’inspecció, no n’hi haurà sanció. No estem parlant d’una inspecció, sinó d’una carta com la que s’envia a molts col·lectius”, la qual cosa ha sigut recordat avui en la reunió.

Els dirigents de la FSMCV han acordat realitzar dues reunions informatives els dies 15 de juliol en Sant Joan (Alacant) i 22 de juliol a Castelló, on citaran a totes les societats musicals de cadascuna d’aquestes províncies amb la finalitat de proporcionar-los la informació més gran possible sobre aquesta actuació inspectora.

En aquest sentit, Pedro Rodríguez ha manifestat que “la voluntat de la Federació és recolzar al màxim a cadascun dels presidents de les SSMM en aquest procediment d’inspecció. De fet, hem donat instruccions a l’assessor laboral i a l’assessor jurídic perquè es posen a la disposició de les juntes directives immediatament en el cas que siguen necessaris els seus serveis“.

Així mateix, ha recordat que “l’assessoria en escoles de música també s’ha mobilitzat per a ajudar a aquells centres que requerisquen assessorament per a donar-se d’alta en el registre de Centres Docents de la Conselleria d’Educació, ja que és un requisit imprescindible per a obtenir les ajudes a escoles de música de la mateixa Conselleria”.

En aquest sentit, l’equip de govern de l’entitat federativa ha redactat una carta que serà enviada al Conseller d’Educació, Vicent Marzà, en la qual se li demana que augmente les quantitats destinades a aquestes escoles, ja que el problema que impedeix que tots els professors estiguen donats d’alta és únicament la falta de finançament, i mai la falta de voluntat de compliment, com ha quedat demostrat en totes les actuacions de la FSMCV dels últims 25 anys advocant pel compliment legal en tots els aspectes per part de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

“Les societats musicals regularitzaran amb seguretat absoluta la seua situació si tenen algun professor no donat d’alta, però cada administració ha de complir amb la seua comesa. La inspecció de treball no fa més que la seua labor inspectora per molt que ens pese i sorprenga, però el Govern, a través de la Conselleria d’Educació, és qui ha de complir amb els seus compromisos electorals i amb el Pacte del Botànic i donar suport a a les escoles de música. En aquests moments, una de les nostres principals reivindicacions és que les Administracions Públiques en conjunt assumisquen el 67% de les despeses de professorat. És fonamental que hi haja una col·laboració interadministrativa perquè açò puga realitzar-se d’una forma efectiva”, ha assenyalat el president de la FSMCV.

En la sessió s’ha recordat que l’any 1994 la cobertura rebuda del Govern valencià era d’un 70% i, actualment, arriba únicament al 22%. A açò cal sumar que els pagaments es realitzen amb retards de 18 mesos, la qual cosa fa que la situació siga insostenible financerament per a les escoles de música.

La FSMCV porta des de fa unes setmanes realitzant una ronda de contactes amb els diferents grups parlamentaris per a traslladar-los les necessitats i la situació de les SSMM perquè aquestes siguen tingudes en compte en els pròxims pressupostos generals. Els màxims mandataris de l’entitat han sigut rebuts ja per PP i Podem (en dues ocasions) i per a la setmana vinent està previst la trobada amb el PSPV. De moment no hi ha data per a les reunions amb Compromís i Ciutadans.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías