Search
Close this search box.

Bankia destina 300.000 euros a les beques de 704 alumnes de les escoles de música de 196 societats musicals

Bankia destinarà aquest curs, dins de la tercera edició del programa “Bankia escolta València”, un total de 300.000 euros a les beques de704 alumnes de les escoles de música de 196 societats musicals que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

La tercera convocatòria de beques per al curs 2016-2017, que Bankia desenvolupa amb la FSMCV i l’Institut Valencià de Cultura, Culturarts-Generalitat, ha estat resolta en favor de 704 alumnes després d’haver rebut un total de 2.944 sol·licituds de 274 societats musicals.

Els alumnes de les escoles de música becats per al curs 2016-2017 rebran un import individual màxim el 90% del total abonat per la matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument amb un límit de 500 euros per persona.

L’objectiu de les beques és promoure i recolzar l’estudi i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seves escoles.

Les ajudes, en la concessió de les quals han prevalgut els criteris acadèmics, econòmics i soci-familiars, s’han concedit a les famílies amb menors recursos de les tres províncies. Un total de 440 estudiants són de València; 208 alumnes, d’Alacant i 56, de Castelló.

Entre els criteris acadèmics s’ha valorat la matrícula en més d’un instrument, l’existència d’altres educandos en la unitat familiar i la valoració acadèmica que realitzen les pròpies escoles de música. Entre els econòmics, el principal criteri ha estat el de la renda, en el qual es tenen en compte els ingressos de tots els membres de la unitat familiar i la situació personal i familiar de l’educant (mobilitat, discapacitat o condició de família nombrosa o monoparental).

“Amb aquest procés de selecció, en Bankia pretenem que les beques arribin al major nombre d’alumnes de les escoles de música i que beneficiïn als millors estudiants i a les famílies que més ho necessiten”, ha subratllat el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Miguel Capdevila.

Per la seva banda, el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha destacat que “aquestes beques permeten continuar impulsant l’estudi musical en la nostra Comunitat evitant que els costos econòmics siguin una barrera per al seu desenvolupament”. “D’aquesta forma, estem protegint la continuïtat d’un element tan característic de la nostra cultura com són les societats musicals”, ha incidit Rodríguez.

Més de 2.000 estudiants

Des que en el curs 2014-2015 s’engegués la primera edició de les beques “Bankia escolta València” s’han beneficiat un total de 2.000 estudiants de música de la Comunitat Valenciana.

Bankia recolza, d’aquesta forma, el moviment associatiu del principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, integrat per 547 societats musicals i les seves escoles de música (el 50% d’Espanya) i que ho conformen 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

Pots consultar el resultats en el portal de Bankia Escolta València

Compartir:

Últimas noticias

Categorías