Search
Close this search box.

Catorze agrupacions musicals de la província participen enguany en el Certamen de Bandes de la Diputació d’Alacant

La Diputació d’Alacant, amb la col·laboració de la FSMCV, celebra aquest cap de setmana la 46 edició del Certamen Provincial de Bandes de Música que tindrà lloc aquest cap de setmana a Torrevieja i Calp. Aquesta iniciativa, la fi de la qual és promoure, difondre i dignificar l’afició, ensenyament i pràctica de la música, explicarà en aquesta ocasió amb l’actuació de catorze agrupacions.

Dissabte a Torrevieja

El certamen es divideix en quatre seccions en funció del nombre de músics que integra cada agrupació. En aquest sentit, les audicions de les bandes que participen en la primera secció, amb fins a 85 components,  i tercera (fins a 45 músics) tindran lloc aquest dissabte en l’Auditori Internacional de Torrevieja.

3ª secció

A partir de les 10:00 hores,  actuaran la “Unión Musical Santa Cecilia” de Rojales, la “Unió Musical” de Dolores, la “Societat Musical Santa María Magdalena” de Novelda i “L’Harmonia Societat Musical-Alacant”. Ja a la vesprada, a les 16:30 hores, arribarà el torn de la “Sociedad Unió Musical San Miguel Arcángel” de Daya Nueva.

1ª secció

A partir de les 17:30 hores, participaran la “Sociedad de Arte Músical La Filarmónica de Callosa de Segura” i la “Sociedad Filarmónica “Unión Musical” de Agost, que interpretaran com a obra obligada “Xàtiva 1707 La Ciutat Abatuda” de David Penadés.

Diumenge a Calp

Les bandes acollides a la cuarta i a la segona secció, amb fins a 65 músics, actuaran en l’Auditori de la Casa de Cultura de Calp el diumenge, 26 de febrer.

4ª secció

A partir de les 9:30 hores i actuaran la “Agrupación Musical” de Pego, el “Centro Artístico Unión Musical” de Benejúzar, la “Unión Musical” de San Isidro, la “Societat Unió Musical l’Aurora” de Sella i la “Unión Lírica Orcelitana”, amb “Xangai”-Obertura Asiàtica d’Óscar Navarro com a peça obligada. Les bandes concursants completaran el repertori interpretant un pasdoble i una obra de lliure elecció.

2ª secció

A les 17:00 hores amb “Impressions Simfòniques” d’Iván Romero com a obra obligada. La “Unió Musical L’Aurora” d’Albatera i la “Unión Musical La Artística” de Novelda començaran l’audició

El jurat, integrat per personalitats del món de la música, puntuarà les audicions valorant la afinación, sonoritat, interpretació i tècnica. L’agrupació classificada amb el major nombre de punts en cadascuna de les seccions participarà en el Certamen de la Comunitat Valenciana representant a la província d’Alacant.

Així mateix, tant demà dissabte com el diumenge hi haurà sengles concerts per a tancar la jornada i seran a càrrec de la Unió Musical Torrevejense i la Unió Musical Calp-Ifach, respectivament.

El jurat de les quatre audicions, presidit pel diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, estarà format per especialistes com el compositor i director Jesús Mula, el director del Conservatori Óscar Esplá, José Vicente Asensi, el compositor i director Antonio Ruda, el director d’orquestra i banda Juan Miguel Romero, el director de la Banda del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, José Vicente Algado, el director de la Simfònica d’Alacant, José Vicente Díaz, i Amparo Edo en representació de CulturaArts Generalitat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías