Del total d’alumnes becats, 181 són d’Alacant, 468 de València i 54 de Castelló. Tots ells pertanyents a 192 societats musicals.
A aquesta quarta convocatòria s’han presentat 2.166 sol·licituds.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’estudi de la música com una forma de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural amb llarga tradició a la Comunitat.
Bankia destinarà 301.730 euros a beques per a 703 alumnes que pertanyen a escoles de música de 192 societats musicals que formen part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).
Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Bankia escolta València’, que enguany celebra la seua quarta convocatòria, i el seu objectiu és fomentar l’estudi de la música com una forma de contribuir al desenvolupament d’aquesta activitat cultural que compta amb una llarga tradició a les tres províncies.
La convocatòria per al curs acadèmic 2017-2018 ha comptat amb una dotació econòmica de més de 300.000 euros sorgits del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.
Els alumnes de les escoles de música becats per al curs 2017 – 2018 rebran un import individual màxim del 90% del total abonat per la matrícula, quotes i classes de llenguatge musical i instrument, amb un límit de 500 euros per persona.
A l’actual convocatòria s’han presentat 2.166 sol·licituds (519 d’Alacant, 1.440 de València i 207 de Castelló) de les quals han sigut becades 703. Del total d’alumnes beneficiats, 181 pertanyen a la província d’Alacant, 468 a València i 54 a Castelló.
De les 547 societats musicals de la Comunitat Valenciana, s’han presentat 268, de les quals 192 compten amb almenys un alumne becat.
La selecció dels estudiants becats s’ha realitzat atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials, tot açò amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana.
D’aquesta forma, en relació als barems acadèmics s’ha tingut en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola.
Respecte als indicadors econòmics, s’han observat els ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar i, a més, s’ha incrementat la puntuació si disposaven d’un compte en Bankia.
En relació als aspectes socials s’han atès característiques diverses, com si l’alumne havia de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si tenia alguna discapacitat o si pertanyia a una família nombrosa o monoparental.
“Aquestes beques són de gran ajuda per a seguir impulsant l’estudi de música en les escoles de les nostres societats musicals. Des que es va engegar aquesta iniciativa, centenars de famílies es beneficien cada any i els permet que els seus fills continuen estudiant la seua formació musical, la qual cosa al seu torn ajuda a la consolidació i creixement de les nostres societats musicals”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.
“La iniciativa és una mostra més del compromís de Bankia amb el foment de les tradicions de la Comunitat Valenciana, considerada estratègica per a l’entitat, a més d’amb la cultura, en el qual la música és una activitat clau”, ha afirmat Miguel Capdevila, director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló.
Capdevila va afegir que el fet de “arribar a la quarta edició és senyal de la consolidació d’aquesta iniciativa, fruit de la gran resposta rebuda pels amants de la música a la Comunitat”.
“En Bankia pretenem que les beques arriben al major nombre d’alumnes de les escoles de música i que beneficien als millors estudiants i a les famílies que més ho necessiten”, va concloure Capdevila.
Més de 3.700 alumnes becats
Des que en el curs 2014-2015 es va engegar la primera edició, ja s’han beneficiat 3.703 estudiants de música del projecte ‘Bankia Escolta València’. Durant 2017, la FSMCV ha realitzat comarca a comarca un reconeixement a Bankia per a agrair-li aquest programa. Amb aquesta iniciativa, Bankia mostra el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura de la Comunitat Valenciana com és la música popular.
La FSMCV, que enguany celebrarà la seua 50º aniversari, està formada per 547 societats musicals i escoles de música (el 50% d’Espanya), amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les societats musicals, presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana segons dades de la Universitat de València.