Bankia i la FSMCV convoquen la sisena edició de beques per a alumnes d’escoles de música de les societats musicals

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han convocat la sisena edició de les beques dirigides als alumnes de les escoles de música de les societats musicals de la Comunitat Valenciana coincidint amb el Dia Europeu de la Música.

El termini d’inscripció per a aquesta sisena convocatòria estarà obert fins al pròxim 13 de setembre. La dotació econòmica d’aquestes beques per al curs 2019-2020, ascendeix a 300.000 euros.

Aquestes beques s’inclouen en el projecte ‘Bankia Escolta València’, que té l’objectiu d’incentivar que tot l’alumnat puga seguir estudis musicals qualsevol que siga la seua condició econòmica.

En les cinc edicions anteriors d’aquestes ajudes, s’han beneficiat un total de 4.412 alumnes, i en l’últim any han sigut 709 alumnes de 184 societats musicals de la Comunitat Valenciana els que han rebut una beca.

És un objectiu fonamental de la FSMCV promoure i facilitar l’accés dels alumnes a les nostres escoles de música, que són la base de les societats musicals. Per això, en col·laboració amb Bankia i l’IVC, presentem aquestes beques que són de gran ajuda perquè els estudiants puguen continuar amb la seua formació”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat “el compromís que Bankia té amb la formació musical dels nostres joves, matèria que vertebra la comunitat autònoma; així com amb la difusió del patrimoni cultural i la promoció dels nous talents”.

Per part seua, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha afegit: “No volem que cap xiquet o xiqueta es quede sense la possibilitat de continuar els seus estudis musicals i les beques Bankia són una eina més per a aconseguir això, són un suport econòmic per a la continuació dels seus estudis i una manera també de valorar el seu treball del dia a dia”.

Per als criteris de selecció dels beneficiats s’han establit uns barems acadèmics, econòmics i socials. Respecte als criteris acadèmics, es valorarà si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola de música.

En les ràtios econòmiques s’ha disposat posar l’atenció als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar. A més, l’alumne que dispose d’un compte en Bankia incrementarà la puntuació.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Imports, terminis i resolució

La dotació econòmica té un límit de 500 euros per persona i beca, sent per a cada alumne d’un 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2019/2020. Els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web www.bankiaescoltavalencia.es.

La resolució provisional de les beques serà el 8 de novembre. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 29 de novembre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

Sobre la FSMCV

La FSMCV aglutina actualment a 553 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que agrupen 40.000 músics i 60.000 educands que formen part d’aquest entorn associatiu i que disposen en les seues estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d’un moviment associatiu considerat únic en el món.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías