Search
Close this search box.

El Certamen ‘Ciutat de València’ farà un homenatge a la Banda Primitiva pels seus 200 anys d’història

La Banda Primitiva de Llíria rebrà l’homenatge del món musical valencià i de la ciutat de València, en la 133a edició del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. L’organització de la competició rendirà tribut a la banda civil més antiga d’Espanya el pròxim 21 de juliol, durant la competició de la Secció d’Honor del CIBM València.

I és que l’organització del Certamen Ciutat de València, juntament amb la Banda Primitiva, han acordat conjuntament que el Clarín participe fora de concurs el pròxim 21 de juliol en el Palau de la Música, realitzant un homenatge a l’única banda que ha aconseguit guanyar la competició en els tres segles d’història del CIBM València.

Es tracta d’un homenatge únic, que no s’ha realitzat a cap altra banda en la història d’aquesta il·lustre competició” ha explicat el president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses. “La intenció de la societat era inscriure’s per a competir en el certamen del 2019, però en remenar-se aquesta possibilitat, a l’altura de la nostra societat, no el vam poder obviar”.

El dia del concert l’organització de l’esdeveniment entregarà un pergamí commemoratiu “per la destacada activitat artística de la societat durant els últims 200 anys”. A petició de la banda, el Comité Organitzador del CIBM va acceptar la participació fora de concurs, amb el màxim de músics de la secció d’honor.

L’homenatge del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València se suma al llistat de reconeixements que diferents institucions brindaran a la bicentenària agrupació, com el reconeixement de les Corts Valencianes o la possible concessió de la Medalla al Mèrit Cultural de les Belles arts, que atorga el Ministeri de Cultura.

És un any de celebració i de gaudir dels 200 anys d’història de la nostra societat. Som un referent musical, que comptem amb el reconeixement de les institucions. Aquest homenatge del certamen serveix per a constatar, una vegada més, el respecte i admiració de la resta del món musical i cultural a la nostra societat” ha conclòs el president.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías