Search
Close this search box.

El compositor Daniel Blanco Albert estrena a Anglaterra una òpera amb partícules elementals com a protagonistes

Entanglement: An Entropic Tale, la primera òpera del compositor moncadense, es va estrenar amb una doble funció el passat 26 i 27 d’abril amb motiu de la inauguració del nou edifici del Royal Birmingham Conservatoire.

Els protagonistes són partícules elementals de matèria i antimatèria, que, per les seues característiques no es poden tocar, ja que, si açò succeïra, s’aniquilarien. Aquesta és la base per a una història d’amor impossible que succeeix alhora que l’Entropia (concepte de l’increment del caos en el temps), intenta destruir l’univers tal com ho coneixem.

El llibret és creació de Roxanne Korda, graduada en Física i Filosofia pel King’s College de Londres, a més de soprano professional. Segons els seus creadors, Entanglement! An Entropic Tale és una òpera bastant canònica en la forma, encara que en la temàtica és destrossadora. Açò es deu al component de divulgació tant científica com a operística de l’obra, que intenta acostar els mons acadèmics i artístics d’una manera propera i nova.

Daniel Blanco, va iniciar els seus estudis musicals en la Unió Musical de Moncada, cursant posteriorment els ensenyaments professionals en el Conservatori “Ciutat de Moncada” i el grau superior en trompeta i composició en el Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València i composició en el Royal Birmingham Conservatoire, on es va graduar amb honors.

Actualment resideix a Birmingham on està finalitzant els seus estudis de Master en Composició, becat per la prestigiosa “Leverhulme Trust Arts Scholarship”, i on ha sigut compositor resident de la Birmingham School of Acting.

Entanglement! An Entropic Tale tornarà als escenaris el pròxim 8 agost en la Real Acadèmia d’Art Dramàtic de Londres com a part de l’innovador festival d’òpera Tête à Tête, iniciant així una gira produïda per la Infinite Opera Company.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías