Search
Close this search box.

La Conselleria de Cultura dóna suport a la candidatura de Llíria com a Ciutat Creativa de la UNESCO

La candidatura de Llíria Ciutat Creativa de la UNESCO, en la modalitat de música, ha rebut el suport de la Conselleria de Cultura pels mèrits històrics, culturals, socials i musicals de la capital del Camp de Túria. Es tracta d’un nou recolzament a la candidatura, després que les Corts Valencianes designaren al municipi com a Ciutat Valenciana de la Música.

Així li ho ha traslladat el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, al regidor de Cultura i Turisme, Paco García, a la directora del projecte Mª José Viñals i al tècnic de Turisme Vicent Sesé, en un encontre, en què els representants del comité de direcció de la candidatura han exposat el projecte i les propostes de gestió del mateix.

Segons l’edil edetà, la candidatura a Ciutat Creativa de la UNESCO dotarà al municipi “d’una dimensió internacional, reconeixent la gran tasca que han desenvolupat les societats musicals i el potencial humà que han generat”.

En este sentit, el projecte reivindicarà la capacitat de Llíria per generar professionals i estudiants de música. En l’actualitat, hi ha un gran nombre de professionals de l’àmbit musical formats a les societats musicals edetanes que, bé formen part del planter de bandes i orquestres, o bé són docents en centres d’ensenyances musicals, de tota la geografia espanyola, europea o, inclús, a altres continents.

Amb esta iniciativa, Llíria opta a convertir-se en Ciutat Creativa de la UNESCO en l’apartat de música; una distinció que, en l’actualitat, ostenten 21 ciutats dels cinc continents, entre les que es troben Sevilla, Hannover, Liverpool, Bogotá, Medellín o Gante.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías