Search
Close this search box.

Comencen les estrenes de les obres guanyadores del Concurs Internacional de Composició Música Jove que organitza l’Associació Música Jove de València

El pròxim divendres a les 19:30 hores tindrà lloc un concert en l’auditori de l’Associació Música Jove (AMJ) de València a càrrec de Xiquets Cantors Divisi en el qual s’estrenaran les composicions guanyadores de la categoria de música coral del Concurs Internacional de Composició Música Jove 2018 que des de fa 5 anys organitza l’AMJ. Sota la direcció de José Vicente de Sousa, interpretaran obres de Miguel Angel Sarrió Nadal, Pablo Almiñana Bas, Oscar Calataiud Gómez, José Calatayud Castillo, Alberto Fernández Díaz i José Jesús Martínez Espuig.

La resta d’estrenes serà a càrrec de diverses formacions valencianes, entre elles la banda “Amics de la Música” de San Antonio de Benaigéber que interpretarà les obres guanyadores de les categories de ensemble flexible i banda infantil el dissabte 1 de desembre sota la direcció d’Enrique Barrachina, mentre que les composicions premiades en la modalitat d’orquestra seran interpretades per l’Orquestra de l’AMJ el 14 de desembre en l’Auditori de Consolat de Mar a Benaguasil dirigida per Amparo Aguado.

Les últimes obres a estrenar-se corresponen a les categories de banda juvenil i banda estàndard i seran interpretades per la banda del CAM de Moncada que dirigeix Raúl Doménech en el concert que se celebrarà el diumenge 16 de desembre en el Centre Cultural Blasco Ibáñez de la localitat.

Enguany al concurs es van presentar un total de 89 obres de 41 compositors (40 homes i 1 dona, procedents de 5 països: Espanya, Colòmbia, Itàlia, Equador i Portugal. Com a curiositat, la província espanyola de la qual procedien més obres va ser València (14), seguida d’Alacant (5).

En aquesta edició l’organització va ampliar les categories, de manera que els autors van poder presentar les seues composicions a quatre modalitats i, dins d’elles, vuit nivells: banda (estàndard, juvenil i infantil), orquestra (juvenil i infantil), ensemble flexible i cor (juvenil i infantil).

El jurat d’aquesta cinquena edició va estar compost pels compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero i Martínez Gallego.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías