Search
Close this search box.

El director valencià Enrique Barrachina va oferir un concert al capdavant de la Banda Municipal de San Lorenzo (Argentina)

El passat 29 de desembre el director valencià Enrique Barrachina, titular de la banda de l’Associació Música Jove de València, oferia un concert al capdavant de la Banda Municipal de San Lorenzo (Argentina). Aprofitant un viatge familiar, Barrachina va ser convidat pels responsables de l’agrupació, actualment integrada per uns 30 components, la majoria d’ells professionals.

Durant la seua estada, el director valencià va realitzar dos assajos i un multitudinari concert el divendres 29 de desembre a la Plaça San Martín amb gran èxit de públic.

El programa musical va incloure famoses peces del repertori popular argentí i espanyol amb obres locals de Piazzola, Gardel, Ramírez… I espanyoles festives clàssiques de Daurat, Serrano, Padilla i Pascual Falcó i contemporànies dels valencians Martínez Gallego i Frank Cogollos i el zamorano David Rivas. Un programa que es va interpretar de manera alterna fusionant d’aquesta manera la cultura musical llatina de tots dos països amb balades, pasdobles, sambes, tangos i fins i tot una marxa de processó, la gran obra mestra Mater mea, que va resultar una de les peces més aplaudides. El concert va finalitzar amb la nacionalment famosa Marcha de San Lorenzo dirigida pel valencià i el lliurament a aquest d’una resolució municipal nomenant-ho “Hoste d’honor” així com d’una placa commemorativa per part de la banda.

A més del concert, Enrique Barrachina va realitzar una sessió de treball al costat dels dos directors de la banda i diversos professionals d’aquesta en la qual van poder intercanviar experiències, repertori i es van plantejar possibles projectes futurs. Prèviament va haver-hi una exposició per part del valencià entorn del gran fenomen musical de la Comunitat Valenciana representat per la FSMCV i les seues prop de 550 societats musicals que agrupen a 60.000 alumnes, 40.000 músics i 200.000 socis, xifres que van despertar gran admiració i respecte entre els professionals argentins presents.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías