La Federació de Societats Musicals i l’Associació d’Empresàries i Professionals de València col·laboren per impulsar l’empoderament de la dona en l’àmbit musical

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP) col·laboraran per a impulsar l’empoderament de la dona en l’àmbit musical, gràcies al conveni signat entre totes dues entitats.

En virtut d’aquest conveni, totes dues entitats treballaran de manera conjunta per fomentar l’empoderament de les dones, l’esperit empresarial, l’associacionisme i l’economia social. En definitiva, es tracta de dotar a les dones d’aquest col·lectiu d’eines que permetin augmentar el seu empoderament, així com donar visibilitat i acréixer el seu potencial.

Per a complir amb aquestos objectius, el conveni signat per la FSMCV i EVAP desenvoluparà accions com l’organització de jornades, conferències, seminaris o cursos, el foment de la cultura emprenedora, la formació i la informació, entre altres.

En concret, una de les primeres accions que es durà a terme des de la EVAP és la formació de les dones directives, professionals i empleades de la FSMCV per a impulsar el seu empoderament en l’àmbit de les societats musicals.

La signatura d’aquest conveni amb EVAP és un pas més en el treball que des de fa molts anys estem desenvolupant des de la Federació per la igualtat de gènere, per impulsar i donar visibilitat al paper de la dona, el seu treball i la seva contribució en el marc de les Societats Musicals, ja siga des de llocs de direcció, com a directives, gestores culturals, músiques o compositores, per exemple”, ha destacat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Eva Blasco, presidenta de EVAP explica que “per a EVAP és important visibilitzar a les dones en totes les esferes valencianes, així com disposar de referents femenins. Aquest conveni servirà perquè les dones s’empoderen i facen el pas per a accedir a llocs de major representació dins de les Societats Musicals”.

En el marc d’aquest conveni, la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, sota la batuta de la seua directora en 2019, Marita Primo, oferirà un concert en la Gala Anual dels Premis EVAP, que se celebrarà a l’octubre d’aquest any.

Així mateix, els premis Euterpe que anualment convoca la FSMCV, comptaran entre els membres del seu jurat amb expertes procedents d’EVAP en les comissions d’avaluació dels seus guardons com el Premi Euterpe a la igualtat de gènere en l’àmbit de la música valenciana, una modalitat creada per primera vegada per FSMCV en 2018, en la qual es va comptar amb la participació, entre altres especialistes, de Carmen Alborch.

FSMCV: impuls de la igualtat de gènere en les Societats Musicals

Junt amb aquesta iniciativa, el ferm compromís de la FSMCV per impulsar la igualtat de gènere queda plasmat per diferents accions com la creació en 2015 de la Banda de Dones, la seua Junta Directiva paritària, l’aprovació en 2017 de la modificació dels seus estatuts per a incorporar entre les seues finalitats la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la publicació d’un decàleg per a impulsar la presència i el lideratge de la dona en la música. A més, en l’última edició dels Premis Euterpe, que lliura anualment la Federació, es va incloure una nova categoria per a reconèixer el treball realitzat per persones o institucions per a impulsar la igualtat de gènere en l’àmbit musical.

A tot això se suma que en els tres Congressos de Societats Musicals celebrats fins al moment, des de la FSMCV s’ha tractat aquest tema amb especial interès i sensibilitat. Així ho avalen també les xifres, ja que el 37% dels músics de les societats musicals federades són dones i en la franja d’edat que arriba fins als 20 anys, la presència femenina supera en alguns casos cotes del 50%.

A més, cada any la FSMCV rep més de 200 sol·licituds per a formar part de la Banda de Dones, dades que evidencien l’evolució i creixement de la implicació i el protagonisme de la dona en les Societats Musicals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías