Search
Close this search box.

La FSMCV i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València signen un acord per a la realització de pràctiques dels seus alumnes

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (CSMCV) han signat un acord de col·laboració a través del qual l’alumnat que es troba cursant ensenyaments artístics superiors podrà realitzar pràctiques tant en la Jove Orquestra Simfònica com en la Jove Banda Simfònica de la FSMCV.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és completar la formació educativa i professional dels estudiants dels Estudis Superiors de Música i del Màster en “Interpretació musical i Investigació Performativa” a través de la seua participació en les unitats artístiques de la FSMCV.

Aquest acord fa un pas més en l’acostament de la FSMCV i el Conservatori Superior “Joaquin Rodrigo” de València, dues institucions deganes de l’ensenyament musical en la nostra Comunitat. Aquest compromís adquirit en pro dels i les estudiants de música, ha de ser el primer de molts en aquest camí que haurem de recórrer junts en benefici de la cultura musical“, ha declarat Mª Dolores Tomás, directora del CSMV.

Aquest acord és de gran valor per a l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana. La nostra principal finalitat ha sigut posar a la disposició d’un dels referents en ensenyament musical, com és el CSMV, les nostres unitats artístiques que compten amb gran trajectòria i prestigi nacional i internacional per a donar suport i impulsar en la professionalització dels músics. El nostre desig és que aquest siga només un primer pas i que aquest acord en un futur siga extensible a tota la xarxa de conservatoris superiors al que se sumen noves línies de col·laboració”, ha explicat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Els alumnes que participen en aquest projecte educatiu podran realitzar pràctiques curriculars, no remunerades, establides en el seu Pla d’Estudis com a “Pràctiques Artístiques”.

A través de la seua incorporació a les activitats de la Jove Banda Simfònica i la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV podran ampliar i complementar els estudis desenvolupats en el Conservatori.

A més, per a garantir la formació i el seguiment acadèmic dels alumnes, aquests comptaran amb dos tutors durant la realització de les seues pràctiques que seran, d’una banda, el director d’una de les dues unitats artístiques de la FSMCV i un altre del CSMCV.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías