Search
Close this search box.

La FSMCV subscriu el Codi Ètic de Turisme de la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana es va adherir el passat dimecres 28 de novembre de 2018 al Codi Ètic de Turisme que impulsa Turisme Comunitat Valenciana en l’acte celebrat en la seu de Casa Mediterrani d’Alacant.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va presidir l’acte “Per un Turisme responsable i sostenible, el compromís dels nostres agents turístics”, durant el qual es va reconèixer l’adhesió de 60 noves organitzacions turístiques al Codi Ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana. Durant l’acte, Colomer subratllà que “s’està creant un ecosistema de gent capaç d’entendre que l’ètica i l’hospitalitat són valors fonamentals per al model turístic que perseguim”.

Amparo Máñez, vocal de la junta directiva de la Federació, va arreplegar el reconeixement «Compromís amb l’impuls d’un turisme ètic i sostenible» que el màxim responsable de Turisme de la Comunitat va lliurar ​a les entitats públiques i privades que han subscrit el Codi Ètic del Turisme Valencià. La FSMCV entra a formar part de les ja 685 organitzacions turístiques de tota la Comunitat que s’han compromès a aplicar el Codi Ètic valencià. De totes elles, 315 són ajuntaments, mancomunitats i ens públics municipals, 269 són empreses turístiques i 101 associacions i federacions.

Què és el codi ètic de turisme?

El codi ètic de turisme constitueix una adaptació del Codi Ètic Mundial per al Turisme realitzada a partir dels trets propis de la nostra cultura i identitat. Basat en l’ètica de l’hospitalitat pretén conjuminar a tots els actors del sector turístic per a la consecució d’un turisme sostenible i responsable.

El turisme valencià arreplega uns valors que formen part de la nostra identitat i que es configuren com un dels principals recursos per a entendre i gestionar l’activitat turística. Cordialitat, respecte, inclusió, sostenibilitat i professionalitat configuren un quadern guia que ha de regir les decisions i accions dels agents turístics de la Comunitat Valenciana.

A aquestos valors i compromisos li acompanya un Sistema d’Ètica i Compliment, que vetlarà per l’efectivitat i exemplaritat dels valors i conductes aplicades al sector turístic. Aquest Sistema d’Ètica i Compliment es veurà reflectit en un Comitè d’Ètica del Turisme que comptarà amb representants dels principals agents turístics tenint un caràcter consultiu.

La música en el turisme valencià: Mediterranew Musix

L’adhesió a aquest codi ètic del turisme segueix l’aposta de la FSMCV per recolzar la iniciativa d’impulsar de les Societats Musicals com un dels atractius turístics de la Comunitat i la necessitat de potenciar-ho a través de la seua inclusió en l’oferta turística de la Generalitat. El passat mes de gener el propi secretari autonòmic de Turisme ja va lliurar el distintiu Mediterranew Musix a la Federació en el marc de Fitur, un reconeixement que posa en valor a les Societats Musicals per a promocionar les activitats musicals de les tres províncies.

La marca Mediterranew Musix s’ha creat com un segell de qualitat que serà utilitzat, en aquest cas per la FSMCV, com a mostra de la rellevància dels concerts i certàmens musicals que organitze com a activitat turística de gran interès.

Documentació

Descarregar el Codi Ètic de Turisme Valencià [PDF].

Compartir:

Últimas noticias

Categorías