Search
Close this search box.

El II Certamen de Composició Musical “Sant Joan d’Alacant” ja té guanyador

El passat 13 de juny, reunits en les instal·lacions de la Societat Musical “La Paz”, el jurat seleccionat per al II Certamen de Composició Musical “Sant Joan d’Alacant”, en la modalitat de pasdoble per a l’ofrena de flors al Santíssim Crist de la Pau, va acordar atorgar per unanimitat el Primer Premi a Pablo Olivas Marco amb l’obra Capricho levantino.

Pablo Olivas Marco

(Alacant, 1989) Llicenciat en Música en l’especialitat de Composició. Va iniciar els seus estudis musicals cursant l’especialitat de flauta amb la qual obté el títol professional en el Conservatori Professional de Música d’Alacant Guitarrista José Tomás. Posteriorment obté la seua Llicenciatura en Música, sota la tutela del mestre Juan Enrique Canet Todolí, en el Conservatori Superior de Música d’Alacant Óscar Esplá, centre en el que obté el Premi Extraordinari de Fi de Carrera, corresponent al curs acadèmic 2014-2015, en l’especialitat de Composició per unanimitat del jurat.

pablo olivas

Pablo Olivas Marco

Com a compositor podem trobar diferents tipus de treballs en els quals s’abasten peces simfòniques tant de banda com d’orquestra, música per a curtmetratges i documentals, transcripcions per a banda o música festera, obtenint en aquest últim camp el Primer Premi de l’XI Concurs de Música Festera Francesc Cerdà en la modalitat de marxa mora de l’any 2015.

Jurat

El jurat especialitzat d’aquesta segona edició, compost per Ricardo Llorca, Joan Enric Canet i Rafael Garrigós, van destacar per unanimitat la qualitat harmònica, melòdica i estructura del pasdoble presentat per Olivas Marco.

És important ressaltar la qualitat del jurat seleccionat per a aquesta segona edició ja que s’ha comptat amb artistes de reconegut prestigi dins del món de la composició i la direcció musical a la Comunitat Valenciana i, a més, també s’ha posat el focus en l’àmbit internacional comptant amb la presència de Ricardo Llorca que, encara que alacantí de naixement, fa el seu treball creatiu dins del món de la composició i la docència a Nova York, en concret, en la prestigiosa escola Juilliard School.

El jurat, en qualitat de vocals, el van completar Jaime Albero, alcalde de la vila i José Ángel Espinós, president de la Societat Musical “La Paz”.

Ricardo Llorca

Ricardo Llorca (Alacant, 1958) és compositor en residència per a la companyia de dansa contemporània “Sensedance/New York City”. Llorca treballa actualment com a professor en “The Juilliard School” i “Queen Sofia Spanish Institute” de Nova York. Ha sigut compositor-becari de “The Argosy Foundation” i “Met-Life/Meet the Composer Series 2009”.

Joan Enric Canet

Joan Enric Canet (Port de Sangunt, 1961), titulat com a professor de clarinet, solfeig, teoria de la música, repentització, transport i acompanyament. És professor superior d’harmonia, contrapunt, fuga, composició i instrumentació. Va obtindre per unanimitat del jurat qualificador els següents premis extraordinaris: harmonia i melodia acompanyada, contrapunt i fuga, composició i instrumentació. És premi Mercedes Massí al millor expedient acadèmic de grau mitjà en el curs 1986-87.

En 1990 va ingressar per oposició en el cos de Professors de Música i Arts Escèniques, encarregant-se actualment de les classes de Composició i Orquestració en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant.

Rafael Garrigós

Rafael Garrigós (Énguera, 1966) realitza estudis superiors en els Conservatoris de València, Madrid, Granada i Murcia, en les especialitats de Trompa, Piano, Composició, Direcció de Cors i Direcció d’Orquestra, obtenint Premi Extraordinari en Composició i Direcció de Cors. Paral·lelament ha realitzat estudis universitaris de Pedagogia.

Ha sigut director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint actualment la seua destinació en el Conservatori Professional Guitarrista José Tomás d’Alacant on imparteix les assignatures de Direcció Simfònic-Coral, Orquestra, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.
Ha sigut director titular de multitud d’agrupacions.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías