Search
Close this search box.

El III Festival de saxofons “Saxteneum” se celebrarà a Concentaina del 25 al 28 de juliol

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina juntament amb l’Ajuntament de Cocentaina i la Fundació Sanganxa fiquen en marxa el III Festival de saxofons “Saxteneum” que tindrà lloc a la capital de la comarca del Comtat del 25 al 28 de juliol de 2018.

El festival tindrà com a màxim exponent un curs –modalitat elemental-professional i superior– i un taller de jazz entre moltes altres activitats. La finalitat del Festival segons els organitzadors consisteix a aportar un nou enfocament a l’estudi del saxofon mitjançant l’organització de diverses activitats formatives que permeten als participants gaudir i adquirir habilitats i destreses per al posterior estudi d’aquest instrument. És per açò que en aquesta edició 2018 la cita comptarà amb la presència dels saxofonistes internacionals Antonio Felipe i Jesús Santandreu.

El festival va dirigit a saxofonistes que desitgen ampliar i millorar la tècnica i interpretació de l’instrument així com aprofundir en els seus orígens i evolució en les diferents formacions en les quals apareix.

Estructura del curs

La durada del curs serà de 4 dies, amb un total de 50 hores, i tindrà format de tallers, classes individuals i concerts. També es realitzarà una exposició de saxofons Selmer i accessoris Vandoren, i un tècnic del Taller Sanganxa estarà el matí del dissabte a la disposició dels participants que vulguen revisar gratuïtament el seu instrument. Les modalitats oferides són les següents:

1.- MODALITAT A – 10 alumnes (a partir de 5é curs d’Ensenyaments Professionals)

L’objectiu és aportar una nova modalitat enfocada als saxofonistes de nivells superiors perquè puguen complementar i perfeccionar els seus estudis amb professors de primer nivell i amb àmplia experiència professional tant a nivell pedagògic com a interpretatiu. En aquesta tercera edició del Saxteneum Fest destaca la presència del prestigiós saxofonista Antonio Felipe.

Els alumnes tindran una classe de 60 minuts on es treballarà el repertori proposat per l’alumne. Aquesta modalitat inclou una classe individual de 60 minuts de Warm-Up&Breathing, amb el professor especialista Eladio Sellés. També es podrà assistir com a oïdor a les classes de la resta d’alumnes.

A més podran participar en el taller de jazz amb Jesús Santandreu i així com en el ensemble d’alumnes i professors per al concert de clausura.

2.- MODALITAT B – 10 alumnes (Ensenyaments Professionals fins a 4º curs)

Els alumnes tindran dues classes de 60 minuts, on es treballarà el repertori proposat per l’alumne, al costat dels professors Raül Richart, David Castelló, i Eladio Sellés. Una de les classes serà al costat del reconegut pianista Sergi Pachecho, treballant d’aquesta manera els aspectes més importants de la música de cambra. També es podrà assistir com a oïdor a les classes de la resta d’alumnes.

També podran participar en el taller de jazz amb Jesús Santandreu, en la xarrada sobre les tècniques respiratòries amb Eladio Sellés i així com en el ensemble d’alumnes i professors per al concert de clausura.

3.- MODALITAT C – 15 alumnes (Ensenyaments Elementals)

Els alumnes tindran dues classes de 60 minuts, on es treballarà el repertori proposat per l’alumne, al costat dels professors Raül Richart, David Castelló, i Eladio Sellés. També es podrà assistir com a oïdor a les classes de la resta d’alumnes.

Inscripcions

El termini d’inscripció estarà obert fins al 16 de juliol de 2018. Les places s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.

Quota d’inscripció:

1.-MODALITAT A: El preu de la matrícula completa és de 120€.

2.-MODALITAT B: El preu de la matrícula completa és de 110€.

3.-MODALITAT C: El preu de la matrícula completa és de 100€.

4.- TALLER JAZZ: Per als alumnes externs al Festival serà de 25€.

Para a aquells participants que desitgen allotjar-se en la localitat de Cocentaina durant el festival l’organització proposa de forma gratuïta l’alberg municipal amb persones encarregades de vigilar als alumnes.

També l’organització disposa de Tiquets per als menjars dels 4 dies. Preu de 16€/dia (Esmorzar, menjar i sopar).

Més informació

Visita la pàgina web del Festival Saxteneum.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías