Isabelle Ruf-Weber formarà part del jurat del XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’

L’Agrupació Musical Senienca (AMS) ja ha escollit els tres directors d’orquestra que formaran part del jurat del XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que se celebrarà el pròxim dia 7 d’abril.

A la prestigiosa directora suïssa, Isabelle Ruf-Weber, l’acompanyaran dos reconeguts directors, el belga Yves Segers i el català Manel Valdiviesa. Tots tres directors hauran d’escollir les bandes guanyadores entre les tres formacions que entren a concurs: la Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada). El jurat tindrà en compte criteris tècnics i interpretatius referents a les dues obres que interpretaran cadascuna de les formacions musicals.

La banda guanyadora s’emportarà 4.000 euros i un trofeu, i els dos primers classificats rebran un diploma.

Isabelle Ruf-Weber

Després de graduar-se com a mestra de primària, Isabelle Ruf-Weber va fer un curs de direcció de banda a la Universitat de Música de Lucerna, el 1985. Quatre anys més tard va completar els seus estudis i es va llicenciar en direcció de banda simfònica i flauta travessera. Posteriorment, va estudiar direcció d’orquestra amb Sylvia Caduff també a Lucerna.

Els darrers 30 anys Ruf-Weber ha dirigit diverses orquestres com la Banda de Concerts de Neuenkirch (1988-2013) i ha estat Directora Artística de les Landesblasorchesters de Baden-Württemberg durant 12 anys.

L’any 2007 va emprendre la direcció musical de l‘orquestra de vent The Landwehr de Friburg i des del 2013 està al capdavant de la direcció artística i musical de la Stadttheater Sursee. A més, col·labora regularment com a directora invitada i com a professora de música en diversos projectes orquestrals tant a Suïssa com a l‘estranger i participa amb freqüència com a jurat en concursos de música.

isabelle ruff2

Yves Segers

En acabar l’educació secundària, Ives Segers (Temse, Bèlgica 1978) va estudiar durant 10 anys en el Conservatori Reial de Brussel·les, on va obtenir quatre diplomes, cursant els màsters en Música en les especialitats de flauta, director de banda i director d’orquestra simfònica, amb professors reconeguts com Carlos Bruneel, Norbert Nozy i Silveer Van den Broeck, respectivament, així com un màster en pedagogia. En aquests anys també va assistir a classes magistrals d’Emmanuel Pahud, Patrick Gallois, Jonathan Snowden i va guanyar diversos concursos per les seues excepcionals actuacions amb la flauta.

Als 17 anys, i per cinc anys, Ives va entrar a formar part de la Jove Orquestra Filharmònica de Flandes, amb la qual va fer diverses gravacions discogràfiques i gires de concerts (Rússia, Sudàfrica, Canadà I Itàlia) i on va actuar molts cops com a solista. El 2001 es va convertir en el flautista de la Royal Music Chapel of the Guides. També va tocar amb regularitat amb conjunts de renom i orquestres i va treballar amb directors com Antonio Pappano i Kazushi Ono, entre altres. El març de 2008 va ser nomenat director d’orquestra de la famosa Banda Simfònica Reial de les Guies Belgues amb la qual va dirigir nombrosos concerts a Bèlgica i a l’estranger, molt sovint amb prestigiosos músics i solistes de renom internacional. També ha escrit diverses composicions, arranjaments i transcripcions amb aquesta banda.

Actualment, el director belga és convidat amb freqüència a participar com a jurat en concursos internacionals d’orquestra i direcció. Des de l’any 2013 és professor en el Conservatori Reial de Música de Brussel·les.

Yves Segers 2

Manel Valdivieso

Nascut a Barcelona, va cursar els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat i en els conservatoris de Badalona i Barcelona. Va completar la seua formació estudiant anàlisis amb Benet Casablanas i direcció d’orquestra amb Antoni Ros Marbà.

Ha dirigit les principals orquestres espanyoles i paral·lelament ha desenvolupat una exitosa trajectòria operística que l’ha portat a debutar, entre altres, al Gran Teatre del Liceu, al Teatro Real de Madrid, a l’Òpera Nacional de Corea (Seul) i a l’Òpera de Washington DC. Ha participat en les gravacions discogràfiques de compositors actuals.

Tot i que actualment manté una important activitat internacional amb presència en les temporades estables de la Simfònica de Fran, Frankfurt-Oder (BSOF-Alemania), BOS (Orquesta Sinfónica de Bilbao), OFM (Orquesa Filarmónica de Málaga), OCG (Orquesta Ciudad de Granada), ORTVE i l’Orquesta de Cámara de Ginebra (Suiza), sempre ha mantingut contacte amb la realitat musical del seu país. Així col·labora i participa en molts projectes professionals impulsats per joves talents o de nova creació com ara Girona XXI, Murtra Ensemble, Camera Musicae, Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra Barroca Catalana o Orquestra de Cambra de Granollers, entre altres.

Entre els anys 2010 i 2013 va ser el professor de l’aula de Direcció de l’Orquestra al Musikene. Des del 2014 és professor en el Conservatori Superior del Liceu (Barcelona) i, des del 2001, director artístic de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. La JONC vol donar una formació orquestral integral als joves músics catalans.

manel valdivieso1

Compartir:

Últimas noticias

Categorías