Search
Close this search box.

Jan Van der Roost ofereix un concert aquest divendres a València al capdavant de la València Youth Wind Ensemble

El compositor i director belga Jan Van der Roost oferirà un concert el pròxim divendres 6 d’abril a València al capdavant de la València Youth Wind Ensemble (VYWE), un projecte de l’Associació Música Jove (AMJ) de València que agrupa a uns 45 joves músics amb l’objectiu d’interpretar repertori original per a banda de la mà dels millors directors i compositors del moment.

El concert, que se celebrarà en la seu del CIM Benimaclet i que estarà precedit d’una conferència, forma part de la primera trobada de la temporada de la VYWE, i durant el mateix es treballaran algunes de les seues composicions més conegudes: Condacum, Flashing winds, Fantasia helvética, Song of hope i Rikudim.

Per als responsables de l’AMJ, “és tot un privilegi que Jan Van der Roost dirigisca la VYWE. No cal oblidar que és un dels compositors més interpretats per bandes de tot el món, entre elles les valencianes. Aquest concert suposa una magnífica oportunitat per veure-lo dirigir i conèixer una mica millor les seues composicions, per la qual cosa animem als intèrprets i aficionats valencians a que no s’ho perden”.

La temporada de la VYWE continuarà al juliol de la mà del director americà Evan Feldman, qui tornarà a l’AMJ on ja va impartir un taller de direcció en 2015 i va dirigir a la banda amb motiu del festival organitzat pel seu 20 aniversari. Ja al desembre, i com a clausura de la temporada, la VYWE serà liderada pel director i compositor David Rivas, autor de l’obra La ruta del Cid, amb la qual la banda de l’AMJ va resultar guanyadora l’any passat al Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de València.

Jan Van der Roost, Evan Feldman i David Rivas se sumen a un elenc de grans figures de la música de banda que ja han passat per la VYWE en 2017: Sara Maganzini, Thomas Doss, Kevin Sedatole i Kevin Houben.

Jan Van der Roost

Nascut en Duffel (Bèlgica) en 1956, Jan Van der Roost és tot un referent en el món de la composició de música per a banda. Des de molt jove va estar familiaritzat amb el món de la música. Va estudiar trombó, història de la música i educació musical en el Lemmensinstituut de Lovaina i va continuar els seus estudis en els Conservatoris Superiors de Gant i Amberes, on es va qualificar com a director i compositor.

És professor en diversos conservatoris i universitats, sent freqüentment convidat a formar part de jurats, premis, etc. Així com a dirigir bandes i orquestres de tot el món. En 1999 va ser nomenat professor visitant en l’Institut Sobi Tòquio i des de 2002 en la Universitat de Belles Arts i Música en Nagoya, Japó.

Jan Van der Roost és un compositor molt versàtil. La seua llista de treballs inclou una gran varietat de gèneres i estils: oratoris, orquestra de vent, quintet de metalls, música coral, orquestra de cordes, etc.

En l’actualitat compon solament per encàrrec. En els últims anys ha realitzat composicions per a organismes i formacions de tot el món (Holanda, Alemanya, Suïssa, Noruega, Itàlia, França, EUA, Singapur, Japó, Finlàndia i Hongria).

Programa

Divendres, 6 d’abril de 2018

Seu del Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet (València).

18:30h. Conferència a càrrec de Jan Van der Roost
20:00h. Concert de la VYWE dirigida per Jan Van der Roost

Compartir:

Últimas noticias

Categorías