Search
Close this search box.

La Sénia acull aquest cap de setmana el XII Certamen Internacional de Bandes de Música amb formacions de Granada, Portugal i Alacant

La Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada), són les tres formacions musicals que aquest dissabte a partir de les cinc de la vesprada competiran en el XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’. Organitzat per l’Agrupació Musical Senienca (AMS), el certamen, que és únic a Catalunya, pretén promocionar i premiar les formacions de música no professional d’arreu del món.

Les tres bandes escollides concursaran en la Secció 2 del Certamen que està adreçada a bandes no professionals amb un màxim de 100 músics, un màxim de 7 intèrprets aliens a la formació i un màxim de 6 instruments de corda. Cadascuna de les bandes haurà d’interpretar tres peces, un pasdoble o marxa de presentació no puntuable i fora de concurs, l’obra obligada del Certamen que en aquest cas és Figures sonores d’Henk BADINGS (Ed. Molenaar) i, finalment, una obra de lliure elecció, amb una durada recomanada de 15 minuts i preferiblement original per a banda. El premi a què opten són 4.000 euros i un trofeu per al guanyador, i un diploma per als dos primers classificats.

El jurat que haurà d’escollir les bandes guanyadores està format per la prestigiosa directora suïssa, Isabelle Ruf-Weber, i per dos directors també de renom, el belga Yves Segers i el català Manel Valdiviesa. Tots tres directors hauran d’escollir les bandes guanyadores tenint en compte criteris tècnics i interpretatius.

El Certamen, que organitza l’AMS, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i el suport de diferents entitats locals i del territori. És únic a Catalunya i poden participar bandes simfòniques de música de tot el món, no professionals i amb un màxim de 100 músics.

Programa

Dissabte, 7 d’abril de 2018

15:30h – Concentració d’autoritats a l’ajuntament. Acompanyament per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca fins ala Casa de Cultura. Seguidament, desfilada de les Bandes de la 2a secció des de la plaça Catalunya fins a la Casa de Cultura.

16:30h – Acte d’inauguració de la XII edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila de la Sénia”. Parlaments.

17:00h – Actuació de dos de les bandes: 1. Banda Filharmònica Uniao Taveirense. Taveiro (Portugal); y 2. Banda Simfònica Municipal de Música Ciudad Atarfe (Granada).

19:00h – Descans.

19:30h – Actuació de la tercera banda: 3. Banda de l’Agrupació Artística Musical “El Trabajo” de Xixona (Alacant).

20:30h – Deliberació del Jurat.

21:00h – Acte de lliurament de premis de la 2a secció.

Es pot consultar més informació a: http://www.certamen.cat/AMS/portada.php?llengua=cat

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías