Josep Gisbert, director d’Estratègia Territorial Turística, ofereix una conferència sobre turisme i cultura en Consolat de Mar

Josep Gisbert, director d’Estratègia Territorial Turística, va oferir ahir una conferència en la seu de Consolat de Mar a Benaguasil sobre l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana per vincular turisme i cultura, una línia estratègica en la qual es treballa per impulsar i promocionar destinacions diferenciades.

En la seua exposició, Gisbert va abordar la importància del turisme a la Comunitat Valenciana i el creixement que experimentarà el nombre de viatgers i la despesa en els pròxims anys. El turisme musical “és un subsegment dins del denominat turisme cultural que contribueix a exterioritzar la identitat d’una societat i proporciona elements de diferenciació per al territori”.

Va analitzar els tres tipus de segments de turista musical: el professional, el cultural i el d’oci. Els dos primers, segons Gisbert, “són minoritaris però generen visites d’alta capacitat de despesa” i contribueixen de manera sostenible al desenvolupament territorial i a la marca; i el tercer es caracteritza per ser de “caràcter festiu i lúdic amb un fort impacte mediàtic i ingressos a curt termini”.

El ponent va assegurar que la Comunitat Valenciana té un gran avantatge: “el 50% de l’associacionisme musical d’Espanya està ací, gràcies a les societats musicals”, per la qual cosa hi ha “un major percentatge de la població que coneix i practica el llenguatge musical”. Gisbert considera que “les societats musicals també poden oferir experiències de turisme musical a músics de tot el món que poden compartir aprenentatge, interpretació, festes, esdeveniments i vida social”. Però creu que fa falta un procés per a “articular aliances entre la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el teixit empresarial i els operadors turístics”.

Posicionament turístic

Així mateix, va destacar projectes en l’àmbit educatiu i cultural que ofereixen experiències turístiques de qualitat com el Palau de la Música, Les Arts, Berklee College of Music, el Misteri d’Elx, la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, Capella de Ministrers… o l’impacte dels festivals i concerts multitudinaris que es realitzen a la Comunitat Valenciana (FIB, Rototom Sunsplash, Arenal Sound, Low Festival, Medusa Sun Beach…). Gisbert, advoca per “un posicionament turístic intel·ligent” en els diferents segments i creu que “una terra de músics té una gran oportunitat de futur en el turisme musical”.

Consolat de Mar realitza aquesta iniciativa des de fa sis anys amb l’assistència de músics i directius de societats musicals. En edicions precedents, han realitzat ponències figures destacades del món de la música com Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Manuel Tomás, professor d’oboè i exsecretari autonòmic d’Educació i Formació, Elvira Asensi, escriptora i musicóloga, Pau Rausell, coordinador de l’Àrea d’Investigació en Economia de la Cultura i Turisme (Econcult) de la Universitat de València, i Guillermo Dalia, psicòleg especialista en músics.

Aquest esdeveniment consolidat ha vingut servint per abordar temes relacionats amb la música que després de la conferència s’han tractat en el posterior sopar de manera distesa. Els ponents tenen així una oportunitat de comentar l’exposat amb els assistents, i els músics i directius de societats musicals obtenen informació de primera mà d’assumptes d’actualitat i interès relacionats amb el sector.

Responsabilitat social

Consolat de Mar desenvolupa diverses activitats i projectes relacionats amb la música com el Cicle de Concerts de Bandes Juvenils en el qual han participat 200 formacions i l’Orquestra Simfònica Consolat de Mar, i col·labora en nombrosos concerts, actes comarcals, festivals de bandes, trobades d’escoles de música i altres iniciatives de caràcter social a la Comunitat Valenciana i països d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Orient Mitjà en paral·lel a la seua activitat com a empresa especialitzada en la distribució d’instruments musicals.

En els Premis Bankia al talent musical a la Comunitat Valenciana 2017 va ser reconeguda la labor de Carles Subiela, gerent de Consolat de Mar, per la seua contribució a “la democratització i accés d’instruments musicals des de la responsabilitat social corporativa com un exemple d’empresa compromesa amb el seu entorn”.


Imatge: Josep Gisbert, director d’Estratègia Territorial Turística.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías