Search
Close this search box.

La FSMCV, en col·laboració amb l’IVC i Bankia, presenta la 1ª edició dels “Premis Bankia al talent musical”

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura i Bankia, han presentat hui dijous la primera edició dels “Premis Bankia al talent musical”.

L’objectiu d’estos premis és recolzar el desenvolupament de la societat valenciana mitjançant el reconeixement de les persones i entitats que estan portant a terme projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

En l’acte, que ha tingut lloc a la seu de l’Institut Valencià de Cultura a la Plaça Viriato, ha participat Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura; Pedro Rodríguez, president de la FSMCV; i Francisco Muñoz Balaguer, director de Banca Privada de Bankia a la Comunitat Valenciana.

La convocatòria té cinc categories: “Premi al músic valencià”, “Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional”, “Premi a l’investigador valencià”, “Premi al projecte educatiu musical” i “Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música”.

La periodicitat d’estos premis serà biennal, i l’import dels mateixos serà de 20.000 euros per categoria.

La presentació de les candidatures es podrà realitzar entre este divendres 7 d’abril i el pròxim 19 de maig desde la web de Bankia Escolta València, i els guanyadors es donaran a conéixer en una gala de lliurament de premis que es celebrarà el dia 22 de juny a la Sala Martín i Soler del Palau de les Arts.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha assenyalat que “estos premis són una porta oberta que sitúen a la FSMCV en una posició d’avantguarda en l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana. Són uns premis molt importants que van més enllà de les Societats Musicals, que representem, i que s’obrin a tot el talent musical que la nostra Comunitat ha donat des de fa anys”.

Abel Guarinos ha destacat que “iniciatives com aquesta reforcen la valoració del treball que desenvolupen els nostres músics, li donen visibilitat i és una satisfacció per a l’Institut Valencià de Cultura col·laborar amb altres organismes en nous projectes com aquest des del seu naixement”.

El director de Banca Privada de Bankia a la Comunitat Valenciana, Francisco Muñoz Balaguer, ha expressat la seua satisfacció “amb estos premis al talent musical perquè Bankia continúa reafirmant el seu compromís amb els músics valencians, autèntics ambaixadors de la nostra cultura per tot el món”. “Aquesta acció és un homenatge a tots ells”, ha subratllat.

Categoríes dels premis

El “Premi al músic valencià” premiarà a un músic professional valencià que desenvolupe una tasca rellevant en l’àmbit nacional o internacional. Es podrà premiar a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits. Es valorarà el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.

El “Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional” reconeixerà a un conjunt instrumental o vocal que haurà de tenir un mínim de tres components, tenir personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident a la Comunitat Valenciana. Es valorarà la seua trajectòria, rellevància nacional i internacional i la seua projecció.

El “Premi a l’investigador valencià” premiarà a l’investigador que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol terreny: educació, cultural, sociologia, història, economia… Es valoraran els treballs d’investigació com tesis doctorals, o treballs de fi de màster, però también qualssevol altres publicacions o projectes editorials. Es valorarà la rellevància, el rigor científic, la originalitat així com la potencial capacitat de l’estudi per transformar o millorar l’ecosistema musical.

El “Premi al Projecte Educatiu Musical” reconeixerà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb la educació musical en qualsevol camp, des de l’elaboració de materials didàctics a la utilització de la música com a eina per a la millora d’oportunitats dels alumnes. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats i no reglats. No podran participar projectes educatius universitaris ni de postgrau ni pertanyents a ensenyaments artístics superiors.

El “Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música” està adreçat a qualsevol entitat jurídica privada o persona física radicada a la Comunitat Valenciana que realitze una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. Es valorarà la seua trajectòria, la seua dimensió innovadora i la seua capacitat per satisfer les demandes de la societat.

Un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, i que presideix Pedro Rodríguez, serà l’encarregat de valorar les candidatures i seleccionar les premiades.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías