Search
Close this search box.

La FSMCV rep el premi nacional Cultura Viva de Defensa de les Tradicions Culturals

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha sigut guardonada en els XXVI Premis Nacionals “Cultura Viva”, que concedeix el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en la categoria de Defensa de les Tradicions Culturals.

El premi va ser lliurat ahir divendres en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. En aquesta ocasió, va arreplegar el premi el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, de mans del Mestre valencià Enrique García Asensio, un dels més reconeguts directors d’orquestra de la nostra època a nivell internacional.

Al costat d’ell, el jurat ha estat conformat perariano Torralba (secretario), Guadalupe López, Luisa María Payán, Teresa Monroy, Laura Prieto, Luis Alberto de Cuenca, Luis Alburquerque, Javier Puebla, María Rosa Calvo, Pilar San Nicolás, Carmen García, José Carlos de Torres, Ricardo Sanz, Alberto Portillo, Fernando García De la Vega i Enrique García.

“El premi nacional Cultura Viva per la Defensa de les Tradicions Culturals és un gran honor per a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Suposa un reconeixement al treball i l’esforç que s’ha realitzat en els nostres 50 anys de trajectòria per part de totes les Societats Musicals de les tres províncies per a protegir, promoure i difondre el nostre patrimoni musical popular. Fet que també ha vingut avalat per la recent declaració de BIC a la tradició musical popular de la Comunitat”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Al costat de la FSMCV, en la present edició dels premis nacionals Cultura Viva han sigut guardonats en la categoria de “Dansa” la bailaora Sara Baras, en la de “Poesia” l’escriptor valencià Ricardo Bellveser, en “Localitats” El Boalo- Cerceda- Mataelpino (Comunitat de Madrid), en “Arts Plàstiques” Ricardo Galán, en “Música” Joaquín Achúcarro, en “Narrativa” Rafael Reig, en “Història de l’Art” Matías Díaz Padrón, en “Ciències de la Naturalesa” Javier García Guinea, en “Ciències Socials” Guido Tortorella Espósito, en “Teatre” José Luis García Barrientos, en “Revelació artística” Leo de María, en “Arqueologia/Historia Antiga” ha rebut el premi “José María Blázquez Martínez” Gregorio Carrasco Serrano, el premi “Nebrija” Ana Suárez Miramón, el premi “Claudio Prieto”, Luciano González Sarmiento, el premi “Cultura Viva” Encarnación López de Arenosa i el profesor valencià Vicente Martínez López ha sigut reconegut com a Soci d’Honor de l’entitat Antón García Abril.

Altres reconeixements per a la *FSMCV en 2018

La FSMCV també ha sigut reconeguda en els últims mesos per altres entitats com la Cadena Cope, la Unió Musical de Montcada o l’Ajuntament de Villena.

En concret, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, va ser escollit per l’Ajuntament de Villena per a ser el pregoner el dimecres 5 de setembre de les seues Festes de Moros i Cristians 2018 amb motiu de la celebració del 50 aniversari de la Federació

La Unió Musical de Montcada, dins de la seua V Gal·la de la Música, va lliurar els Premis Fideus i va concedir el Premi Extraordinari a la FSMCV amb motiu del seu 50 aniversari i a Ángel Asunción, president d’honor de la FSMCV, per haver sigut un dels membres fundadors de la Federació en 1968.

Al costat d’açò, fa unes setmanes Cope València va reconèixer a la FSMCV en la VII Edició dels Premis Cope que tenen com a objectiu reconèixer a empreses, associacions i particulars que al llarg de l’any han destacat per la seua labor, treball i esforç en la promoció i millora de la Comunitat Valenciana. En aquesta edició, la FSMCV va rebre el “Premi a les Tradicions Valencianes”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías