Les Corts s’alineen amb la FSMCV i aproven una PNL per instar a l’Ajuntament de València a agilitzar els tràmits de rehabilitació de l’Alqueria Julià

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha manifestat la seua satisfacció per que Les Corts s’hagen alineat amb una de les seues reivindicacions històriques per a dotar-los d’una seu digna i adequada per a l’activitat que realitza i al col·lectiu al qual representa.

En aquest sentit, ahir tots els Grups Parlamentaris van aprovar en la Comissió d’Educació i Cultura de les Corts la PNL presentada per Podem per instar a l’Ajuntament de València a agilitzar els tràmits de rehabilitació de l’Alqueria Julià.

Ens sentim molt agraïts a les Corts per l’aprovació d’aquesta PNL i del seu suport en la que és una de les nostres reivindicacions més importants des de fa quasi 15 anys. No podem oblidar que a més les societats musicals l’any passat van ser declarades BIC i necessitem un espai digne en el qual puguem acollir i desenvolupar les activitats culturals, de formació, investigació i arxiu que realitzem”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Com s’indica en el propi text presentat, “ja en 2005, la FSMCV va signar un acord amb la Generalitat Valenciana del president Camps amb el qual aquesta es comprometia a facilitar una nova seu social a aquesta Federació. Després de diversos anys de gestions i de continuar exigint el compliment d’aquest compromís, el aleshores IVVSA (Institut Valencià de l’Habitatge) va arribar al punt d’identificar un immoble de la seua propietat per a aquest fi: un baix al carrer Carrasquer, en el barri del Carmen de València. No obstant això, mai es va materialitzar aquest acord”.

D’altra banda, en el seu escrit destaquen que el projecte de l’Alqueria Julià va ser presentat al juliol de 2016 en el Palau de la Generalitat i l’objectiu era inaugurar-lo en 2018, coincidint amb el 50é aniversari de la FSMCV, i això no ha sigut possible ja que encara no es disposa de les llicències d’activitat que ha d’expedir l’Ajuntament de València.

A més, la rehabilitació d’aquest immoble del segle XVII, com a seu de la FSMCV i Casa de la Música de València, és un dels eixos centrals del projecte “Bankia Escolta València”, gràcies al seu compromís amb la música i la cultura de la Comunitat.

L’Alqueria Julià és propietat de l’entitat financera i va ser declarada BIC per la Generalitat Valenciana en 2007. Bankia aportarà a aquest projecte més de 2 milions d’euros.

Per tots aquestos motius, des de les Corts s’insta amb urgència a l’Ajuntament de València a resoldre tots els tràmits que siguen necessaris i a la coordinació amb tots els agents involucrats, per a poder posar en marxa les obres amb la màxima urgència possible.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías