Search
Close this search box.

Les societats musicals de Els Ports-Alt Maestrat reelegeixen Iván Escorihuela com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de Els Ports-Alt Maestrat han reelegit Iván Escorihuela com a president comarcal de la FSMCV. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Iván Escorihuela, que ha sigut elegit pel 100% dels vots, pertany des de 2002 a la Unió Musical de Vilafranca i en 1996 va començar a estudiar a la seua escola de música. A més, és membre de la Junta Directiva de la FSMCV.

Castelló Els Ports Alt Maestrat Iván Escorihuela opt

Iván Escorihuela, president comarcal dels Ports-Alt Maestrat

Em sent molt agraït per haver sigut reelegit president comarcal. Fins al moment, ha resultat molt gratificant el treball que he realitzat per la meua comarca. Els Ports-Baix Maestrat és una comarca xicoteta, que compta amb moltes dificultats i, per això, la nostra finalitat és subsistir. El meu principal objectiu és donar suport i treballar per i per a les nostres societats musicals de la comarca perquè puguem mantindre’ns i continuem sent les que estem actualment”, ha afirmat Iván Escorihuela.

Actualment, la comarca dels Ports-Alt Maestrat compta amb 8 Societats Musicals: la Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser, la Societat Musical Banda Santa Cecília d’Atzeneta, la Banda de Música Font d’En Segures de Benassal, la Unió Musical Catinenca, la Societat Musical Cinctorrana, la Associació Musical Mestre Candel de Morella, la Banda de Música Santa Quitèria de Tírig i la Unió Musical de Vilafranca.

Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías