Search
Close this search box.

“Mano a mano” de Bunyol 2018: un Simposi sobre el Fausto d’Orient

La 45éna edició del concert “Mano a mano” de Bunyol va tornar a reunir damunt l’escenari a quasi 400 músics integrants de les dues societats: “La Artística” i “La Armónica”. L’Auditori Municipal de gom a gom, el silenci i la màgia que embolica a aquest esdeveniment, ho converteixen en un espectacle únic dins del món bandístic en la comunitat. Més de 2.000 persones són les privilegiades de poder presenciar aquest concert, entre dues formacions que són Campiones del Món en l’Olimpíada de Kerkrade.

“Los Feos” i “El Litro” van tornar a oferir un espectacle únic i irrepetible. En aquesta 45éna edició va obrir foc “La Artística” sota la batuta del ja veterà Henrie Adams. L’holandès complia 30 anys dirigint a “Los Feos” en el “Mano a mano”. Per celebrar eixa efemèride va preparar un programa al nivell del concert. Va començar amb El Simposio, una obra encarregada per la societat musical al compositor Robert Groslot, que va comptar amb quatre moviments. Aquesta obra va ser una estrena mundial en exclusiva en el “Mano a mano” i després de la seua interpretació el propi Groslot, present en l’auditori, va pujar a l’escenari i va rebre un calorós aplaudiment del públic. La grandiositat de la interpretació de La Artística, va ser premiada pel respectable, que es va alçar dels seus seients per a rendir una àmplia ovació a Adams i a “Los Feos”. Va continuar “La Artística” amb Traveler de David Maslanka. Henrie Adams va voler rendir el seu particular homenatge al compositor nord-americà, desaparegut fa ja un any. La banda va concloure amb Music for Prague 1968 de Karel Husa, que també va comptar amb quatre temps. Després de l’últim acord, el públic va reconèixer el gran treball de director i músics i ho va premiar amb un unànime aplaudiment, que va trencar el silenci reinante durant l’actuació.

Abans que donara començament el concert, l’Alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa i l’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa van fer lliurament de l’escut de Bunyol al president d’honor, al director Constantino Martínez-Orts, que va dir sentir-se molt orgullós d’haver sigut triat per a ostentar aquest càrrec en aquesta edició. També, previ al concert, les autoritats, entre les quals es trobava l’actual ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, Andrés Perelló, van atendre als mitjans de comunicació en un stand habilitat per la Generalitat Valenciana en el Passeig de San Luis.

Una vegada fet el canvi d’escenari, li va tocar el torn al Centre Instructiu Musical “La Armónica”. Abans de l’actuació, el periodista Chimo Masmano -encarregat de dirigir la gala- va cridar de nou a l’escenari a l’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa qui va lliurar el reconeixement als guanyadors del cartell anunciador d’aquesta edició del “Mano a mano”. Els protagonistes van ser David Santana Badía, amb el qual ha col·laborat i és co-autor Juan Manuel Aparisi.

I una vegada fet l’acte protocol·lari, a la música. Torn de “El Litro”. Sota la direcció de José Tello -primer bunyolense que es posa al capdavant d’una de les dues societats en aquest concert- va posar sobre el faristol, aquella obra que va dir que es va trobar per casualitat i que a poc a poc li va anar captivant: Sinfonia Nº 5 op. 87 de Takashi Yoshimatsu. Va ser el propi Tello qui va fer els arranjaments d’aquesta obra inspirada en la història de Fausto i no en Destino de Beethoven. Aquesta obra està dedicada a pare del compositor Masataka Yoshimatsu. La quarta part de la peça, una fanfàrria va obrir el final amb un sentit de celebració. El moviment va espentar fins al final com un ball delirant amb un rock beat: convergència i sublimació. Aquesta apoteosi final, va ser el que va fer que de nou el nombrós públic present, s’alçara de les seues butaques per a rendir-se a l’actuació del CIM “La Armónica”. Un José Tello enormement agraït va saludar al respectable, igual que els seus músics que han estat treballant molt dur aquests últims dies per a oferir la seua millor versió.

El concert va concloure amb la interpretació per part de “La Armónica” de l’Himne a Bunyol dels mestres Guzmán Cárcel i Chillida, que va dirigir Constantino Martínez-Orts. Amb aquesta peça es va posar el fermall d’or a un concert, que any a any se supera en excel·lència i en qualitat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías