Search
Close this search box.

L’Ópera de Cámara de Navarra estrenarà “Don Perlimplin” del compositor contestà Vicent Egea

L’Ópera de Cámara de Navarra, en coproducció amb Fundación Baluarte, posarà en escena els pròxims 15 i 16 de juny, Don Perlimplin, un espectacle líric basat en l’obra de Federico García Lorca, Amor de Don Perlimplín con Belisa en su jardín. Una obra dramàtica breu, a voltes còmica, irònica i fins a misteriosa.

Don Perlimplín és una obra, amb sis personatges més un: la lluna, element essencial en l’obra de Lorca, que parla d’amor i la llibertat, i sobretot, del canvi que experimenta l’ésser humà quan és capaç de superar les seues pròpies fronteres.

La història tracta els problemes derivats del matrimoni entre un vell i una jove: la infidelitat de la recentment esposa, Belisa, que fins i tot en la nit de noces enganya al seu marit amb cinc homes diferents, mentre dos donyets cobreixen la seua malifeta. La jove s’enamora d’un encaputxat que passeja freqüentment per les seues balconades i a qui no ha vist el rostre. Un dia confessa el seu apassionat amor per eixe misteriós home al seu propi marit, i aquest l’ajuda perquè els dos joves es troben en el seu jardí, amagant en aquest acte la seua intenció d’acabar amb el jove, en realitat ell mateix, per a venjar-se de Belisa.

Aquesta obra sempre ha sigut un misteri i de fet va estar prohibida i censurada probablement per la seua descarnada poesia, la sensual imaginació que transmet, el seu ritual mortal i l’absència de moral que destil·la.

Vicent Egea, compositor de l’obra

El compositor i director musical Vicent Egea ha sabut traure d’aquesta obra un impecable treball musical que intensifica i acompanya els sentiments i sensacions que transcendeixen de cada escena.

Junt a Pablo Valdés, llibretista de l’obra, han posat en mans d’OCN un nou repte en el qual la companyia lírica aporta la “emoció, màgia, bogeria, donyet i sentiment” que Lorca demanava perquè aquesta obra puga brillar com l’òpera gran que sempre ha sigut.

Entrades

Les entrades estan ja a la venda en les taquilles de Baluarte i a través de la web baluarte.com i oscil·len entre els 22 i els 33 euros. Els joves poden accedir a les mateixes a un preu reduït d’entre 13 i 22 euros amb el Carnet Jove.

Elenc artístic

Música: J. Vicent Egea
Llibret: Pablo Valdés
Director Musical: J. Vicent Egea
Director artístic: Pablo Ramos
Belisa (soprano): Auxiliadora Toledà
Don Perlimplín (baríton): Toni Marsol
Marcolfa (mezzosoprano): Marta Infant
Mare Belisa (soprano): Julia Farrés Llongueras
Donyet 1: Kukai Dantza
Donyet 2: Kukai Dantza
Orquestra: Orquestra Simfònica de Navarra
Txalaparta: Ortzadar Euskal Folklore Taldea
Dansa: Escola de Dansa de Navarra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías