El Palau de la Música de València acollirà, els pròxims dies 22, 23 i 24 de novembre el Fòrum Internacional de Música “Anem a escoltar-nos”, que comptarà amb ponències, comunicacions, taules redones i debats d’especialistes i representants de nombrosos països de tot el món (Brasil, Argentina, Mèxic, Itàlia, França…) i distints punts del territori estatal.
La iniciativa va ser presentada el passat divendres 22 de setembre per la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello; el director del Palau, Vicent Ros; el subdirector de música, Manuel Muñoz; el Director del Fòrum, Juan Ángel Vela del Camp; i el dissenyador Boke Bazán.
Es tracta d’un esdeveniment en el marc del 30 aniversari del Palau de la Música, i s’ha organitzat amb el títol genèric “Anem a escoltar-nos”. Tal com ha explicat Glòria Tello, “no és casualitat que este fòrum comence el 22 de novembre, el Dia de la Música; a més, es tracta d’un brillant colofó al 30 aniversari del Palau de la Música, i volíem ser la seu d’un esdeveniment de tanta rellevància perquè som un referent cultural i musical de la ciutat”.
Del 22 al 24 de novembre “València es va a convertir en el centre internacional de debat musical, on volem – ha subratllat la regidora- ser una plataforma d’expressió artística per a tot el món, un lloc de trobada per a forjar relacions i poder escoltar-nos els uns als altres”. La presidenta del Palau ha expressat que l’objectiu és que el Palau siga “un epicentre de debat multidireccional en el que participen alumnes i professors de conservatoris i universitats, musicòlegs, professionals de sector i públic general”.
Per la seua banda, Vicent Ros ha assegurat que “el Palau ha de ser la plataforma per a recuperar el patrimoni de la música, i este fòrum és un pas més per a aconseguir-ho, ja que en ell es va a debatre tant sobre el present com sobre el futur de la música”. Segons Ros, el Palau és “la seu perfecta per a acollir este fòrum ja que és un auditori en què tenen cabuda tots els gèneres musicals”, i ha afegit que “és una plataforma idònia per a situar a València en el lloc que li correspon internacionalment”. “Hem de creure’ns més el que som”, ha conclòs Vicent Ros.
El dissenyador Boke Bazán, autor de la campanya d’imatge que sustenta esta trobada, ha explicat les característiques del seu treball, i ha assenyalat que el fòrum “és el punt de trobada per a escoltar-nos tots, per això la campanya de comunicació, a través dels colors, tendències i edats, va encaminada a això”.
Manuel Muñoz ha afirmat que “el Palau de la Música de València ha sigut decisiu en la vida musical nacional i de la ciutat”. I, finalment, el director del Fòrum, Juan Ángel Vela del Camp ha argumentat que este “servirà per a saber on estem, on volem arribar i deixar tots els temes sobre la taula”. Sobre el programa ha incidit en el paper de l’ensenyança i educació en la música, i ha destacat en la jornada central del fòrum, que està dedicada a València, “tant per la importància de les bandes de música com pel paper cultural i social del Palau. Serà l’eix central de tota la trobada”.
Els assistents podran inscriure’s online, amb un preu de 20 euros per al públic general, i 10 euros per a estudiants.
Tota la informació i el programa de les jornades a www.forumdemusicavalencia.com