Search
Close this search box.

El compositor valencià Saül Gómez estrena a Texas el seu concert per a trompeta i banda “Spices”, dedicat a José Cháfer

La música del compositor Saül Gómez Soler segueix el seu periple internacional i s’escoltarà aquesta setmana a Texas (Estats Units) en el marc de la Conferència Internacional Anual de la Trompeta “The Hyatt Regency” una trobada que, sota el lema “Des del cor de Texas”, reuneix a artistes i intèrprets de tot el món que participen en un intens programa de concerts, conferències, estrenes, classes magistrals, etc.

El divendres 1 de juny el trompetista valencià José Cháfer, a qui està dedicada l’obra, estrenarà junt a la banda de l’U.S. Air Band of the West Spices, un concert per a trompeta solista i banda simfònica que s’organitza en diferents seccions que fan referència a l’univers gustatiu representat per combinacions de diferents espècies que estimulen aquest sentit.

Per a aconseguir-ho, Saül Gómez utilitza diferents elements. Després d’una suggeridora obertura (Estimulant els sentits) en la qual ens desperta els sentits i ens convida a descobrir un univers de contrastos, el compositor d’Ontinyent ens descobreix a través del seu llenguatge musical els encants de diferents espècies: la menta fresca o fresh mint (un bufit d’aire fresc per al nostre paladar i oïda); el sucre i canyella o sugar and cinnamon (eixe moment dolç que defineix els bons moments); el chilli pepper (una aventura a una experiència sensorial explosiva, t’atreveixes a provar-ho?) i el peppermint, la frescor de l’herba fresca, que ens inunda de nou amb el seu envolupant i herbal aroma.

Tot un cresol de sabors que defineixen aquesta obra que, com afirma Saül Gómez, “ha sigut fruit d’un intens treball junt al trompetista José Cháfer i que ha donat com resultat una composició plena de detalls i sensacions en la qual l’oïdor assaborirà una música plena de contrastos”. I afig “per a mi és un gran orgull que un músic de tant nivell com José Cháfer siga l’ambaixador de la meua música en aquesta trobada internacional”.

A més de l’estrena d’aquest concert, José Cháfer oferirà un recital junt a la trompetista Rebecca Guilt i actuarà junt al seu grup Spanish Brass Luur Metall.

José Cháfer

José Cháfer ocupa la Càtedra de Trompeta i és el cap del Departament de Vent Metall del Conservatori Superior de Múrcia, està en possessió del Master en Investigació Musical i és el Director Artístic del CIMVO.

Viatja amb freqüència per realitzar clínics i com a artista convidat a diferents Universitats i Festivals, incloent EUA, Xina, Austràlia, Canadà, Bèlgica, Suïssa, Itàlia i Polònia. Ha actuat com a solista en la International Conference Trumpet Guild, IBBA2013 i IBBA 2017, la Conferència Internacional de la Trompeta de Lodz, GVSU Trumpet Seminar i en la Xina Trumpet Week 2016 i Xina Trumpet Seminar en 2017.

Ha estrenat concerts per a trompeta i piano, trompeta solista i ensemble de trompetes, per a banda i 2 trompetes solistes i per a 4 trompetes i banda, totes escrites i dedicades a ell a Europa, Amèrica del Nord i Austràlia. També diverses estrenes europees d’obres de Morales, Vizzutti i Stephenson, entre uns altres.

Com a músic d’orquestra ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Simfònica de Barcelona, Orquestra Simfònica de Múrcia i l’Orquestra del Teatre Chapí. Com a músic de càmera és el fundador de Quòrum Brass i Collage Brass Ensemble. I també ha realitzat gires amb Barna Brass i Spanish Brass.

Els seus professors han sigut Manuel López, Miguel Sarrio, Ernest Aparisi, Vicente Campos, Luis González, Eric Aubier i Spanish Brass.

A l’octubre de 2016 va presentar el seu segon CD “TEXTURES” en el qual han participat diferents artistes internacionals i ha guanyat dues medalles de plata en els Global Music Awards en les categories de Album i Instrumentista. El seu anterior CD “SPIRIT”, gravat junt al pianista Adolfo García, ha aconseguit la medalla de plata dels Global Music Awards de Califòrnia 2016.

Fundador de Fo(o)r Pipes “the G-brass International Project”, havent actuat a Espanya, Bèlgica i Polònia. José Cháfer és Artista Yamaha.

Saül Gómez Soler

Nascut a Ontinyent (València) en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Cober, Félix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

És director de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i acaba de ser nomenat director artístic de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a la temporada de 2018.

En l’àmbit de la composició, ha escrit obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més d’açò, ha desenvolupat l’obra obligada en el Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho, havent rebut nombrosos premis i reconeixements.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

En 2018, estrena obres en Vancouver (Canadà), Texas (EUA) i la seua música sonarà en auditoris de Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia. Portugal i Colòmbia.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías