Search
Close this search box.

La Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant finalitza la temporada amb 222 actes

Un total de 222 actes, concerts i audicions ha organitzat l’any passat la Societat Musical La Paz, en els quals han actuat entre altres l’alumnat dels dos centres educatius tutelats per l’entitat, l’escola de música elemental Maestro Climent i el conservatori professional autoritzat Vila de Sant Joan. També van participar els músics de les agrupacions principals, destacant la banda titular, que va tancar l’exercici amb un total de nou concerts, i la jove Orquestra Simfònica del conservatori professional Vila de Sant Joan que es va alçar a l’inici de l’any amb el primer premi de la màxima categoria “Martín i Soler” del II Certamen Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura.

Un dels concerts més importants va ser el que va oferir el mes d’abril passat a València la banda titular, dirigida per Joan Espinosa amb el programa titulat ‘Wagner Now’, en el marc del cicle ‘Bandes a Les Arts’ que organitza la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de Les Arts ‘Reina Sofia’ i la Federació de Societats de la Comunitat Valenciana. La Paz va presentar aquest projecte en el qual es va valorar tant la qualitat de la proposta com la integració del repertori dins de la programació lírica de l’auditori, coincidint amb el compositor programat en cartell operístic que en aquest cas era Wagner.

Al maig la banda va inaugurar el 18é Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant, amb la fanfàrria inicial Amanecer del poema simfònic Así habló Zaratustra, composta per Richard Strauss en 1896, la qual es va interpretar en la pel·lícula de Stanley Kubrick 2001: Una odisea del espacio que en el 2018 va complir 50 anys i a la qual el festival li va retre homenatge.

Un dia molt emotiu va ser el del concert del dia del llibre. En la gala, celebrada a l’abril i presentada pel compositor alacantí Luis Ivars, es van visionar les millors instantànies del II Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i es va presentar el documental de José Juan Morote Músicos para la Vida que gira al voltant de la banda de música La Paz i el seu projecte educatiu. També es va realitzar un homenatge pòstum al músic alacantí Manuel Salido Reyes, amic i col·laborador de la societat musical La Paz, i a José Bernabeu Esteve ‘el Tio Salaura’ tuba de la banda La Paz i soci d’honor de l’entitat, que moria el 27 de gener del passat any, dedicant tota la seua vida a la banda del seu poble en la qual va debutar en la processó del divendres sant de 1944.

Una fita important va ser la posada en marxa del I Concurs de Composició de Música Festera “Festes del Crist de La Paz” en la categoria enguany de Marxa Processional. Entre un total de vint-i-quatre composicions inèdites, el jurat va atorgar per unanimitat el primer premi a Fernando Campos-Valdés per la seua obra Le Sette Parole. Donada la qualitat i la competitivitat entre les obres presentades, el jurat també va acordar atorgar un esment d’honor al compositor Víctor Vallés Fornet per la seua obra Santa Bàrbara. Totes dues peces van ser interpretades en el Concert de festes, així com en la processó del Crist. Al febrer d’enguany es gravarà un CD institucional en el qual s’escoltaran aquestes peces entre altres del panorama musical local.

En el concert de clausura de l’actual curs acadèmic, oferit al juny per la banda del conservatori, va tindre lloc la graduació de la tercera promoció del centre autoritzat professional de música ‘Vila de Sant Joan’.

Foto III Promoción Centro Autorizado

III Promoció Centre Autoritzat ‘Vila de Sant Joan’.

També va ser important el festival d’estiu que va aglutinar juntament amb la banda titular a l’Orfeó Murcià i a l’Orfeó Sant Joan. Aquest últim juntament amb l’Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan va tancar la brillant temporada de l’Orquestra amb un cicle de tres concerts per la província aquest mes de desembre interpretant el Rèquiem de Fauré al costat de les corals d’Ibi i Onil.

El tradicional concert de nadal en el qual van actuar les principals agrupacions de l’entitat, va tancar amb la participació del cor d’autoritats, en una vetlada a benefici de l’Associació de Discapacitats i Familiars de Sant Joan en la qual es van recaptar més de 1.500€.

La Paz ha programat per a l’actual exercici un total de 10 concerts per a la banda titular, entre els quals destaca la presentació del CD institucional en el qual entre altres estarà la peça guanyadora del certamen de composició. L’orfeó Sant Joan també participarà en la confecció d’aquest CD interpretant els Himnes del Crist i de la Vila, així com l’orquestra simfònica interpretant l’obra Kerigma. La coral de majors Nuevo Amanecer rep un nou impuls en programar un total de 30 actes al llarg d’aquest 2019 entre els quals destaca una trobada intercanvi amb les corals de Rafal i El Palmar de Múrcia, el primer concert del qual tindrà lloc el 10 de febrer a la casa de cultura de Sant Joan.

Com a colofó, l’entitat celebrarà el mes de novembre la XX edició del Cicle de Concerts de Música de Cambra, un cicle en el qual brillaran les joves promeses del conservatori professional Vila de Sant Joan i els seus professors.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías