S’inicia la campanya de concerts d’intercanvis musicals més gran de la història

Després de tretze anys d’existència del programa d’Intercanvis musicals creat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’extint Institut Valencià de la Música (IVM), les demandes dels músics valencians sobre l’ampliació del mateix s’han vist satisfetes en aquest exercici.

L’aprovació divendres passat en el Ple del Consell del conveni d’intercanvis ha donat el tret d’eixida a una campanya que unirà, per primera volta, a músics pertanyents a les bandes i orquestres de música, cantants de cors, dolçainers, tabaleters, integrants de grups de dansa, etc.

“La campanya de concerts d’intercanvis unirà a músics i agrupacions de quatre federacions iniciant un programa de col•laboració entre més de 2.000 grups de música” 

La unió de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Federació de Cors de la CV (FECOCOVA), Federació de Folklore de la CV (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT)] han permès l’encetament d’una campanya d’aquesta envergadura, que esperen es perpetúe en el temps i obri el camí cap a noves vies de col·laboració entre aquestes entitats.

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, indicava després del Ple del Consell que els 1.9 milions d’euros destinats a la FSMCV ajudaran “a promocionar la música de les societats musicals, cors i grups de dolçaina i tabalet”

En paraules de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, “aquest acord és el primer d’uns altres que permetran que la música valenciana i els músics d’aquesta terra comencen a ocupar el lloc que es mereixen en la nostra societat, la unió fa la força i de ben segur que els nostres polítics han sigut sensibles al fet que les quatre entitats mes representatives s’hagen unit en aquesta demanda”.

L’objecte d’aquesta campanya és la realització d’un programa de concerts d’intercanvi que es realitzarà per parelles entre agrupacions de les quatre federacions participants.

Les entitats pertanyents a aquestes societats tenen fins al pròxim 10 de juny per a inscriure’s en la campanya, sol·licitant-ho des de la plataforma de la FSMCV, en la qual hauran d’indicar l’entitat amb la qual desitgen realitzar l’intercanvi. Una vegada aprovada la sol·licitud, el període de realització per als dos concerts es podrà realitzar fins al 15 d’octubre de 2017.

Per a la data indicada han d’estar realitzats tots els tràmits per a la inscripció i lliurada tota la documentació necessària, per la qual cosa es recomana començar els tràmits prèviament.

En conclusió, des d’ara i fins al pròxim octubre, s’inicia una campanya que es preveu històrica i que portarà la música i la cultura valència a tots els racons de la Comunitat.

Més informació:

Bases completes de la campanya

Compartir:

Últimas noticias

Categorías