Search
Close this search box.

La Societat Filharmònica Alteanense inicia la inscripció de la 46éna Edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea

La Societat Filharmònica Alteanense (SFA) inicia la inscripció de la 46éna edició del Certamen Internacional de Música (CIM) “Vila d’Altea”. Els responsables de l’associació han pogut comprovar el gran interés que ha suscitat el Certamen, des de la seua reaparició al panorama bandístic l’any 2014, entre formacions de gran nivell de la Comunitat Valenciana, Espanya i de la resta d’Europa, de les quals la comissió organitzadora seleccionarà tres que concursaran en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 30 de novembre en el Palau Altea Centre d’Arts.

El termini d’inscripció finalitzarà el 28 de juny, en un certamen que enguany té com a lema «MAR DE CULTURES» amb el qual es pretén promoure la designació d’Altea com a “Capital Cultural Valenciana”. Altea posseeix un “Mar de Música” i dins de l’immens entramat d’activitats culturals relacionades amb la disciplina musical, tant en el vessant cultural com educativa i social, emergeix el Certamen com el màxim exponent de la tradició musical i cultural alteana.

El CIM “Vila d’Altea” premiarà a la banda simfònica guanyadora amb 6.000 euros i el trofeu de la societat musical. Les altres dues formacions rebran 3.000 euros per la seua participació. El jurat podrà atorgar un premi especial al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu.

Les formacions interpretaran en el certamen dues obres puntuables, l’obra obligada és Simfonia núm. 2 De la Mar, de Francisco Martínez Gallego (Requena,1969) que ja es pot consultar telemàticament a través de www.cimaltea.com, i una altra de lliure elecció. Una nova edició del CIM “Vila d’Altea” que ha vist passar a 192 bandes simfòniques procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), 18.200 músics, 136.000 espectadors i interpretar més de 620 obres i entregar 114.000 euros en premis des dels seus inicis.

La SFA, organitzadora del CIM “Vila d’Altea”, agrupa 190 músics, 370 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: banda simfònica, orquestra de “pols i pua”, orquestra de cambra, grup de dolçaines, grups de cambra i escola de música i dansa. Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina a 550 societats musicals amb 40.000 músics, (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.

Documentació

Enllaç al formulari d’inscripció: www.cimaltea.com/inscripcion/

Descarregar les bases del Certamen [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías