Search
Close this search box.

Gran expectació davant el concert de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria amb dos dels millors trompetistes del món

Si l’any 2013 el Teatre-Auditori de la Unió Musical de Llíria visqué un dels concerts històrics amb Zubin Mehta dirigint la Banda Simfònica, el pròxim dissabte 8 de juny, a les 20:30 h. es tornarà a viure un altre dels concerts històrics amb la participació de dos dels millors trompetistes del món, Arturo Sandoval i Rubén Simeó, els quals oferiran un concert amb la Banda Simfònica. Serà la primera vegada en la llarga trajectòria artística de Sandoval que oferirà un concert amb una banda simfònica.

Serà un concert únic i excepcional que tindrà una ressonància nacional per la possibilitat de veure en un mateix concert a dos dels grans virtuosos de la trompeta, els quals anteriorment sols han actuat conjuntament a Brasil en el 2018.  El cubà Arturo Sandoval, resident als EE.UU, està de gira per Europa  i arribarà a Llíria procedent de Praga. Per tots estos motius s’ha creat una gran expectació entre els amants de la música i ja van quedant  poques localitats per assistir al concert. El preu de l’entrada és de 20 euros per als socis de la Unió Musical i 30 euros per als no socis. Els interessats encara poden adquirir les entrades anticipadament en les oficines de la Unió Musical de Llíria (carrer San Vicent 17) el dilluns i divendres de 17:30 a 19:30 h.

A més del concert, Sandoval impartirà als locals de la Unió Musical una Màster Class i altres activitats durant tot el dissabte 8 de juny. Davant l’interés i la demanda d’alumnes per assistir a les classes de Sandoval, la Unió Musical ha tingut que ampliar diverses vegades la matrícula.  En finalitzar la Màster Class tots els alumnes podran fer-se un photocall amb Arturo Sandoval i obtindre un autògraf. A més, també podran assistir a les 16 h. a l’assaig general i posteriorment tindran reservada butaca per al concert de les 20:30 h.

Durant tot el dia també hi haurà muntada als locals socials de la Unió Musical una exposició de trompetes de la marca Fides.

Arturo Sandoval participarà en el concert com a trompetista i com a compositor. A més, Rubén Simeó interpretarà un concert compost per Sandoval. També podrem escoltar als dos artistes junts amb duos i amb l’acompanyament de la Banda Simfònica Unió Musical dirigida pel mestre titular, Pablo Marqués.

Arturo Sandoval

El cubà Arturo Sandoval està considerat el millor trompetista del món i el màxim exponent històric de la trompeta i de la seua execució. Sandoval és un músic complet: compositor i pianista però sobretot un trompetista tècnicament impecable que amb una gran versatilitat és capaç d’abordar tant el repertori clàssic com el jazz i la música tradicional cubana. Sandoval posseeix a més una tècnica fabulosa, amb gran lluïment en les notes altes, a més  compta amb una amplíssima discografia. En definitiva un dels músics més brillants, polifacètics i reconeguts de l’actualitat amb infinitats de premis i distincions, com les 10 vegades en què ha guanyat el prestigiós premi Grammy.

Ruben Simeó

Pel que fa a Rubén Simeó, amb tantes arrels unioneres i musicals per part de la seua família,  conserva des de ben jovenet una intensa amistat amb Arturo Sandoval al qual el considera un dels seus referents. No debades Sandoval compongué exclusivament per a Rubén un concert per a trompeta que fou estrenat en Brasil el passat mes d’octubre. Des de xiquet, Rubén ja va destacar com un trompetista virtuós i amb unes qualitats tècniques excepcionals. Maurice André, un dels seus mestres, ja va dir d’ell de jovenet que seria el millor trompetista del món, alhora que ressaltava les seues condicions tècniques excepcionals i inaudites en una edat tan primerenca. Per tot açò, Rubén ha estat considerat el mozart de la trompeta i ha obtingut grans premis en els millors concursos nacionals i internacionals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías