Search
Close this search box.

La Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria lluitarà pel primer premi al Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’

El XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que organitza l’Agrupació Musical Senienca (AMS), se celebrarà aquest diumenge a la Casa de Cultura de la població. S’hi disputarà entre la Banda de Música de la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València i la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya que concursaran en la Secció Segona del certamen, dotada amb 4.000 euros per al guanyador i amb trofeu i diploma per a les dues formacions. Les bandes que s’inclouen a la Secció Segona estan formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda, i compten amb un màxim de 100 músics, dels quals fins a 6 poden ser de fora de la banda.

Pel que fa a la Banda de Música de la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València, és una formació amb molta història. Creada el 1880, ha estat dirigida per batutes com la de Liberto Beneto o Marcos Mompó, que la van fer participar en nombrosos certàmens internacionals o festivals com el de Salzburg i Bratislava. La Banda també ha protagonitzat concerts amb reconegudes formacions i directors convidats. Des del mes de desembre de 2015, la banda està dirigida pel guitarrista, compositor i director d’Atzeneta d’Albaida, Ramón Garcia, amb qui, entre altres, ha obtingut el primer premi amb menció d’honor del Certamen Internacional de Bandes de Filarmoni d’Ouro (Oporto).

Respecte a la Banda de Música Sementeira de Cambre d’A Corunya, va fer la seua presentació pública el desembre de 1986 i des de 2001 està dirigida per la batuta de Francisco J. Vidal, solista de la Banda Municipal d’A Corunya. La seua activitat se centra a l’Ajuntament de Cambre i en la seua província. Ha participat en diferents certàmens aconseguint un primer, un segon i un tercer premi en el I, el VII i el III Certamen Gallego de Bandas de Música, respectivament, i un segon premi en el CXXIV Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”.

Diumenge, en el certamen, aquestes bandes hauran d’interpretar un pasdoble de presentació fora de concurs; l’obra obligada per a totes dues, Three Sketches for Wind Ensemble de Luis Serrano Alarcon i, finalment, una obra de lliure elecció. La formació gallega ha escollit Marea Negra. Symphony n. 1 d’Antón Alcalde i la valenciana Mutanza. Symphonic variations for band de Jim Curnow.

Pel que fa al jurat, el tercet que s’ocuparà d’escollir la formació guanyadora està format per tres professionals de reconegut prestigi nacional i internacional: el director valencià Miquel Rodrigo, el compositor holandès Eduard de Boer i el director català Xavier Pagès.

El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, està obert a bandes no professionals d’arreu del món. Està organitzat per l’AMS i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori. Es pot consultar més informació del certamen a: http://www.certamen.cat/AMS/portada.php?llengua=cat

Programa

Diumenge, 14 d’abril de 2019

15:30h. Concentració d’autoritats a l’ajuntament. Acompanyament per la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca fins la Casa de Cultura. Seguidament desfilada de les Bandes de la 2a secció des de la plaça Catalunya fins la Casa de Cultura.

16:30h. Acte d’inauguració de la XIII edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila de la Sénia”. Parlaments.

17:00h. Actuació de dos bandes de la 2a Secció:
1. Banda de la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria (València)
2. Banda de Música Sementeira de Cambre (A Coruña)

19:00 h. Descans

19:30 h. Deliberació del Jurat

20:30h. Acte de lliurament de premis de la 2a Secció.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías