Search
Close this search box.

La Societat Unió Musical Alberic guanya la Secció d’Honor del 133é Certamen Internacional de Bandes de Música «Ciutat de València» 2019

La Societat Unió Musical Alberic, sota la direcció de Daniel Ferrero Silvage i amb un total 379,5 punts, ha resultat la guanyadora de la Secció d’Honor del 133é Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2019, que s’ha desenvolupat al Palau de les Arts «Reina Sofia». La Societat Musical Lira Castellonera ha quedat en segona posició amb 371 punts.

La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador del Certamen, Glòria Tello ha entregat el premi a la societat musical guanyadora, en un acte al qual també han assistit el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, el representant del Palau de les Arts, Juan Carlos Monforte i el director del Palau de la Música, Vicent Ros, entre altres.

L’obra obligada que han interpretat totes les bandes d’esta secció ha sigut Soulful Stones del compositor valencià José Suñer.

Les bandes convidades han sigut l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (amb motiu del seu bicentenari) i després la Banda Municipal de València, amb la direcció de Rafael Sanz-Espert.

La dotació dels premis per a la Secció d’Honor ha sigut de 9.000 euros per a la guanyadora i 6.000 euros per a la segona. El nombre de músics en esta secció ha sigut des de 111 fins a 140 músics (inclosa la col·laboració de 5 intèrprets aliens), admetent-se un màxim de 14 instrumentistes de corda-arc.

Les bandes guanyadores de les diferents seccions del Certamen, van ser també Banda Sinfónica de Paipa de Colòmbia en la Secció Tercera, la Fundación Musical Manuel de Falla de Illescas de Toledo en la Secció Segona i la Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke de Bèlgica en la Secció Primera.

El jurat ha estat per primera vegada format per sis membres, dels quals han participat cinc d’elles i ells en cada secció, per garantir l’objectivitat dels resultats: la compositora i investigadora Iluminada Pérez Frutos, la directora d’orquestra Irene Gómez Calado, la directora de banda i professora de música Mallory Thompson (els Estats Units), el director de banda i orquestra Laszlo Marosy (Hongria), el director de banda simfònica i professor de direcció instrumental Dario Sotelo (Brasil) i el director i compositor David Gómez.


Fotografia: Eva Ripoll

Compartir:

Últimas noticias

Categorías