Search
Close this search box.

L’Associació Unió Musical de Bocairent retrà homenatge en el Concert d’Estiu a la Plaça de Bous pel 175é aniversari

El dissabte 21 de juliol a les 23 h de la nit en la Plaça de Bous, l’AUMBocairent realitzarà el tradicional Concert d’Estiu. L’edició d’enguany segueix, com de costum, realitzant-se a la nit per gaudir de les nits d’estiu així com al mateix escenari que cobra enguany més protagonisme. El concert serà un homenatge al 175é aniversari de la mateixa plaça. El programa triat està ple de peces de compositors espanyols, tant des dels orígens ( Turina, Granados, Albéniz, Falla, etc) així com sarsuela de Chueca, Valverde, Sorozabal, Giménez. Amb presència destacable de música taurina de Talens o Bizet i “unes descarades trompetes de Ferrer Ferran i un tast de flamenc de la mà del mestre Ruda” en paraules d’Enrique Alborch.

D’una banda, la presidenta de l’entitat, Olga Vanyó, comentava que ” la Plaça de Bous per a la pròpia banda ha estat escenari d’inoblidables actuacions plenes de passió. Concerts com el de les dos Diades Musicals de la Vall d’Albaida, l’ensemble amb el Trabajo de Xixona per tocar Carmina Burana, desenes de concursos de música festera, els darrers concerts d’Estiu amb Enrique, concerts de Jazz, de Sarsuela, de Bandes Sonores, el del 75 aniversari, la participació de la banda d’Opdorp, festivals de bandes, etc etc. En definitiva, una plaça que marca la història de la banda també”. Enrique Alborch, qui també destacaria molts dels anteriors concerts esmenats, ampliava el dit anteriorment afirmant que “una plaça amb 175 anys d’història bé mereix un homenatge. Un espai que ha esdevingut en lloc de trobada per a tot tipus de celebracions culturals. Un espai essencial per a Bocairent.”

Per a aquesta ocasió especial, el concert comptarà amb “col·laboracions de luxe“, com apunta el director. Participaran Rubén i Ausiàs Parejo (solistes de guitarra espanyola), Boni Carrillo (Baríton al Cor de la Generalitat), Charo Martos (Soprano a Ars Lírica), el Ballet professional de Màsters d’Ontinyent i altres solistes de la mateixa banda com Marc Puertes, Toni Calabuig, Isaac Colomina i Jordi Sanjuan. En paraules d’Enrique, “és un goig poder oferir a tots aquest concert. Ens agradaria vore la plaça plena per gaudir d’una vetllada de bona, molt bona música!“.

Com és tradicional per a l’anunci d’aquest concert es va realitzar un vídeo de promoció per a les xarxes socials per Javi Belda així com un cartell, realitzat pel cartellista de prestigi local Vicent Ramón Pascual.

El concert, emmarcat dins dels actes del 175 aniversari de la Plaça de Bous, serà presentat per Sara Francès.

PRIMERA PART

1. TERCIO DE QUITES (pasdoble taurí, 1994) Rafael Talens

2. DANSES FANTÀSTIQUES (III ORGIA, 1919) Joaquín Turina / Adap: P. Marquina

– LA GRAN VÍA (Sarsuela, 1886) Chueca i Valverde / Adap: P. Marquina

3. TANGO de la MENEGILDA

Soprano: Charo Martos

4. VALS del CABALLERO DE GRACIA

Baríton: Boni Carrillo / Cors: Charo Martos

5. PALINDROMIA FLAMENCA (1938) Antonio Ruda

Saxo Soprano: Marc Puertes
Guitarra espanyola: Ruben Parejo
Caixò Flamenc: Toni Calabuig

6. DANZA Nº 3 ( 1883) E. Granados

– ASTURIAS (1890) Isaac Albéniz
Duo Guitarres: Ruben Parejo i Ausiàs Parejo

7. CARMEN (Les Toréadors, 1875) Georges Bizet / Adap: T. Takahashi

Ballet MÀSTERS

SEGONA PART

1. EL BATEO (Gran Fantasia de la sarsuela, 1901) Federico Chueca

2. MAR I BEL (Malaguenya per a banda, 1999) Ferrer Ferran

Trompetes: Isaac Colomina i Jordi Sanjuan

3. EL AMOR BRUJO (Dansa Ritual del Foc, 1915) Manuel de Falla / Adap: J. J. Morrissey

– LA TABERNERA DEL PUERTO (Sarsuela, 1836) Pablo Sorozaba

4. Romança de MAROLA

Soprano: Charo Martos

5. Romança de SIMPSON

Baríton: Boni Carrillo

6. LA BODA DE LUÍS ALONSO (Intermedi de la sarsuela, 1897) Gerónimo Giménez

Ballet MÀSTERS

Director titular: Enrique Alborch Tarrasó
Presentadora: Sara Francés

Compartir:

Últimas noticias

Categorías