Search
Close this search box.

La Unión Musical Mar-Chica de Camporrobles celebra el primer centenari del seu naixement

La Unión Musical Mar-Chica de Camporrobles celebra en enguany el primer centenari del seu naixement. Per a commemorar els cent anys d’existència de l’entitat (en els seus inicis anomenada “La Armónica”) s’han programat una sèrie d’activitats que es desenvoluparan durant els dotze mesos de l’exercici.

El primer trimestre s’ha centrat en l’enregistrament musical per part dels propis components de la societat d’obres musicals escrites per diversos compositors estretament vinculats amb el municipi, a més d’altres composicions que formen part del folklore tradicional de Camporrobles (“mayos”, jotes, etc.). L’acte de presentació del treball està previst que se celebre el mes de juliol. De forma paral·lela, s’ha dissenyat logotip commemoratiu, s’han editat almanacs de sobretaula amb imatges de les diferents seccions musicals, i també altres elements de caràcter promocional. A més, el primer dissabte de maig s’inaugurarà una exposició retrospectiva amb documents i imatges històriques, instruments d’època i indumentària de músics i padrines.

En aquest mes d’abril cal destacar el concert de primavera que se celebrarà dissabte que ve, dia 28, on compartiran batuta, d’una banda D. Miguel Ángel Pérez Viana, en l’actualitat titular de la direcció de les dues agrupacions musicals de l’entitat, i per un altre, D. José Miguel Genoll Tortajada, Catedràtic en el Conservatori Superior de Música de Múrcia.

Cal recordar que D. José Miguel Genoll va ser titular de la direcció musical d’Unión Musical La Mar-Chica en els anys vuitanta, contribuint de forma decisiva a la renovació artística i generacional de l’agrupació musical. En l’actualitat, D. José Miguel Genoll Tortajada exerceix la docència en qualitat de Catedràtic de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Música de Múrcia, sent Director artístic de l’orquestra de cambra Solistes Mediterranis i professor fundador de l’Acadèmia de Direcció d’orquestra i banda Diesis. Ara mateix és un dels directors més reconeguts tant a nivell nacional com a internacional.

La Junta Directiva, en nom de l’entitat, comunica la seua satisfacció per poder comptar amb la col·laboració de D. José Miguel Genoll en enguany tan important per a la societat musical.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías