Search
Close this search box.

III Concurs de Composició de Música Festera El Verger

La revista El Contrapunt, sota el paraigües de López Cabrera Espai Municipal de Música Jove, convoca el III Concurs de Composició de Música Festera del Verger. Per a aquesta convocatòria l’objectiu es centra en la música que potencie la formació de Colla de Dolçainers i Percussionistes fusionada amb la família dels metalls.

Així, a la música funcional per a les desfilades de Moros i Cristians, s’afegeix la música per a Concert basada en temàtica festera. Els Concerts temàtics contextualitzats en la festa dels Moros i Cristians han estat consolidant-se en els darrers anys. És per això que es considera enriquidor no limitar la creativitat musical dels compositors a l’escriptura de marxes o ballets. Amb esta modalitat s’espera estimular a tots aquells que vulguen sentir-se més lliures en la forma musical a emprar, bé siga Suite, Fantasia, Poema Simfònic o Lliure, però sempre amb una temàtica que evoque la festa dels moros i cristians.

El termini d’admissió d’originals finalitzarà el dia 30 d’octubre de 2019.

Fases

El Concurs es desenvoluparà en dos fases. En la primera des de maig del 2019 fins a l’octubre de 2019, després de rebre les obres, un jurat especialista en la matèria serà qui seleccionarà les tres obres mereixedores de guanyar el premi en cada modalitat.

La fase final serà en el Concert que es celebrarà el primer semetre de l’any, dins dels actes del mig any Moro i Cristià del 2020, en la Casa de Cultura del Verger, on el jurat tècnic de nou decidirà l’obra guanyadora després d’escoltar les obres.

En cada modalitat, hi haurà a més, un Premi del Públic sense dotació econòmica.

Premis

S’atorgarà un únic premi per categoria, i la dotació per premis i modalitats serà la següent:

– Obra lliure de concert basada en temàtica festera: 2500 €
– Marxa mora, marxa cristiana, ballet moro o ballet cristià per a la desfilada de Moros i Cristians: 1500 €

L’Espai de Música Jove López Cabrera del Verger es reserva el dret de donar una Menció Especial, sense dotació econòmica, a l’obra que ells votaran entre les seleccionades pel jurat especialista com a finalistes.

Documentació

Descarrega les bases de la convocatòria [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías