Search
Close this search box.

PROP DE 400 MÚSICS DE LA COMUNITAT OPTEN A INTEGRAR LA PLANTILLA DE LA JOVE BANDA SIMFÒNICA EN 2023

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha rebut prop de 400 sol·licituds d’intèrprets valencians per a participar en el procés de selecció dels integrants que conformaran la Jove Banda Simfònica en la temporada 2023.

Del total de participants, 80 són els seleccionats per a formar part de la Banda Federal, que aquesta temporada dirigirà el castellonenc Rafa Grau Vilar. Com és habitual, es procura mantindre una representació comarcal en aquesta composició de la plantilla, amb músics procedents d’alguna de les 550 societats musicals federades.

Pel que fa al nombre d’inscripcions, de les sol·licituds presentades, el 26,01% han sigut de músics de la província d’Alacant, el 11,65% de Castelló, i el 62,33% de València. En relació al sexe dels inscrits, 153 han sigut de dones (41,46%) i 216 homes (58,54%) i pel que respecta a les sol·licituds per instruments, el major nombre d’aspirants han sigut per a ocupar les places de clarinet (17,89%), seguides de trompeta (13,28), saxofon alt (12,20%) i flauta (12,74%). Quant a l’edat, el 14,09% tenen 21 anys, seguits de 20 anys amb una participació del 13,28%. Consulta el llistat de participants:

I el llistat dels reserva:

REQUISITS PER A PARTICIPAR EN EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE LA JOVE BANDA SIMFÒNICA

La convocatòria per a formar part de la Banda Federal ha establit com a requisits fonamentals l’ésser músics federats amb participació activa en la Banda de la seua Societat Musical, tindre entre 18 i 28 anys i estar cursant com a mínim el 5é curs del grau d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental a la qual es presenten.

LA JOVE BANDA SIMFÒNICA DE LA FSMCV

JBS 2022

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV va ser refundada en 2001 -reprenent un projecte original que va nàixer per a la *Expo de 1992- amb l’objectiu que les bandes de música valencianes estigueren representades en el VIII Festival de Bandes de Música que la FSMCV va organitzar en el marc de la seua Assemblea General i de l’III Congrés Internacional de Societats Musicals celebrat a València el mes d’octubre d’aqueix any.

Rafa Grau Vidal, nou director de la Jove Banda Simfònica:

fsmcv.org/joven-banda-sinfonica/rafael-grau-vilar-asume-la-batuta-de-la-joven-banda-sinfonica-de-la-fsmcv-durante-2023/

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías