Search
Close this search box.

La temporada 2022 de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV arranca en el Palau de les Arts

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) arranca aquest mes de febrer la seua temporada 2022 amb la trobada i posterior concert que tindrà lloc a l’Auditori del Palau de les Arts diumenge que ve dia 27 a les 18.00 hores, sota la direcció del mestre Cristóbal Soler.


Com a novetat en aquesta edició, la Gala Lírica oferida per la Jove Orquestra Simfònica comptarà amb la col·laboració especial del prestigiós Orfeó Valencià, dirigit per Josep Lluis Valldecabres, que enguany commemora el seu 50 aniversari, al costat dels cantants professionals Lorena Valero, mezzosoprano, i Enrique Ferrer, tenor.


Es tracta per tant, d’una gala lírica on es donaran cita aquestes grans agrupacions musicals valencianes, mostrant la seua qualitat artística en col·laboració amb cantants professionals, per a abordar un repertori líric basat en àries d’òpera i romances de sarsuela, entre les quals s’inclouran cèlebres peces com a ‘Doña Francisquita’, ‘La Marchenera’ o ‘Carmen’.


Així mateix, es comptarà amb la col·laboració de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (A.I.D.O), que per quart any consecutiu treballa al costat de la FSMCV en aquest projecte artístic i pedagògic que representa la Jove Orquestra Simfònica.


Amb aquesta finalitat, cada concert de la Jove Orquestra Simfònica ve precedit per una sèrie de trobades formatives, en els quals la plantilla treballa el repertori tant amb el director artístic, el mestre Cristóbal Soler, com amb altres directors procedents en aquesta ocasió de l’Acadèmia A.I.D.O. Això permet oferir als joves músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semiprofessional, a més de procurar una formació addicional, en treballar sota la batuta de diversos directors d’orquestra. Aquestes trobades pedagògiques se celebraran en Les Arts en els caps de setmana del 19-20 i 26-27 de febrer.


La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha indicat que “la Jove Orquestra Simfònica és un dels grans projectes que la FSMCV desenvolupa, caracteritzat per l’excel·lència artística i la promoció del talent jove. A més, les col·laboracions que realitzem en aquesta edició completaran una experiència molt enriquidora per a la nostra plantilla, en treballar amb agrupacions i professionals de primer nivell”, afig la Presidenta.


Integrada per una selecció de 80 joves músics, amb edats compreses entre els 15 i 28 anys, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada en 2014, sent el director artístic de la formació des de llavors el mestre Cristóbal Soler.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías