Search
Close this search box.

“Abril acabat, hivern passat”, es el lema del concert de primavera de L’Amistat de Quart de Poblet

Quart de Poblet, 7 d’abril 2016

La Banda Simfònica de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet realitza un concert per a donar la benvolguda a la primavera a les 20 hores del proper dissabte 9 d’abril a l’auditori Moli de Vila d’aquesta localitat valenciana.

Amb el refrany “Abril acabat, hivern passat”, el músics de la Banda Simfònica de L’Amistat interpretaràn peces populars com els pasodobles “Goya” de Julián Palanca y “Agua, Azucarillo y Aguardiente” de Chueca.

Pero tambè, al concert de primavera s’interpretarà l’obra “Quartum Miliarium” del compositor de Quart de Poblet, Ferrer Ferran, fa referència a la pedra miliar que marcava la distància de quatre milles romanes des de Valentia, i que va donar nom a la localitat de Quart. En l’obra de Ferrer Ferran també se suggerixen altres fets històrics ocorreguts a Quart, com l’ajuda que els primers habitants del lloc van donar a l’exèrcit cartaginés d’Anníbal per poder creuar el riu, la batalla de Quart (1094) entre Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid, i els almoràvits, i la batalla de Sant Onofre (1808), en la qual els habitants de Quart de Poblet es van enfrontar a les tropes napoleòniques.

Tambè s’interpretarà el “Poema Sanférmico”, una peça simfònica descriptiva sobre les Festes de Sant Fermí de Pamplona del compositor José Vicente Egea (Cocentaina, 1961). L’obra va guanyar una menció especial en el concurs de composició organitzat pel Govern de Navarra amb motiu de l’Any Europeu de la Música

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías